Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23
Nudle Pad Thai Pad Thai
200 g rýžových nudlí
2 kuřecí prsa
3 lžíce světlé sójové omáčky
3 lžíce rybí omáčky
2 lžíce hnědého cukru
cibule
mrkev
2 vejce
sójové klíčky
chilli paprička
limetka
olej
Kuřecí� maso očistěte a nakrájejte na menší� kost-
ky. Smí�chejte sójovou a rybí� omáčku, přidejte
najemno nakrájenou chilli papričku a do této
směsi naložte maso. Rýžové nudle namočte do
horké vody a nechte je změknout, pak je sceďte.
Mrkev nakrájejte na tenké nudličky, cibuli na
měsí�čky. Do mističky vymačkejte šťávu z lime-
ty. Na (wok) pánvi rozehřejte olej a dejte do ní�
maso, které prudce osmažte. Následně přidejte
mrkev a cibuli, smažte asi dvě minuty a poté
přidejte cukr a šťávu z limetky.
Maso a zeleninu posuňte na pánvi stranou a do
volného mí�sta rozklepněte vejce, která osmažte
a následně smí�chejte s masem. Přidejte rýžové
nudle a sójové klí�čky a vše ještě krátce osmažte.
Ihned podávejte.
700 ml kokosového mléka Dále: Jarní� cibulku, chilli papričku, koriandr a citronovou trávu
1,5 l kuřecího vývaru 500 g rýžových nudlí nasekejte, houby očistěte a nakrájejte, kořen galangalu i záz-
200 g kuřecích prsou klíčky mungo vor oloupejte. Do teplého vývaru vložte část citronové trávy,
200 g krevet koriandr galangal a zázvor, limetové listy, rybí� omáčku, chilli papričku,
8 lžic rybí omáčky jarní cibulka cukr, sójovou omáčku a vše nechte vařit zhruba půl hodiny.
lžíce sójové omáčky šťáva z limetky Poté polévku sceďte. Do vývaru vložte druhou část nakrá-
2 lžíce třtinového cukru chilli paprička jené citronové trávy, houby, na malé kousky nakrájené kuřecí�
citronová tráva maso, krevety, šťávu z limetky, kokosové mléko a chilli pastu
limetové listy a vařte ještě 20 minut. Mezití�m uvařte podle návodu rýžové
šťáva z limetky nudle. Ty pak dejte do misky, k nim nasekejte trochu jarní�
kořen galangalu cibulky, přidejte klí�čky mungo, chilli papričku, koriandr a za-
zázvor lijte polévkou.
100 g hub shiitake
200 g žampionů
chilli paprička Kokosová polévka Tom kha gai
chilli pasta
23