Page 17 - Magazín JIP Potraviny
P. 17
Ramen
Ramen polévka s kachnou
kachní skelet, 2 kachní prsa, pórek, zázvor, 4 stroužky česneku, 2 vejce, jarní cibulka, řasa kombu, 200 ml sójové omáčky,
ramen nudle, olej, sůl
Skelet a řasu kombu zalijte vodou, přiveďte k mí�rnému varu a uvařte vydatný vývar (lží�cí� v průběhu vaření� sbí�rejte pěnu z povrchu). Na
pánvi rozehřejte olej, přidejte nakrájený pórek, zázvor a česnek a pomalu smažte, dokud zelenina nezhnědne. Z vývaru vyjměte řasu
a přidejte osmažený pórek, zázvor a česnek. Hrnec přiklopte poklicí� a pomalu vařte, zhruba 1,5 hodiny. Po dovaření� polévku přeceďte
a přidejte do ní� sójovou omáčku a sůl. Kachní� prsa očistěte a následně i s kůží� je opékejte na pánvi dozlatova (nejprve na straně
s kůží� zhruba 8 minut, poté zhruba minutu na straně druhé). Prsa pak nechte dojí�t 10 minut v troubě. Ramen nudle uvařte ve vroucí�
vodě a sceďte. Vejce uvařte naměkko. Polévku podávejte s nudlemi, kachní�m prsem nakrájeným na plátky a přepůleným vají�čkem.
17