Page 16 - Magazín JIP Potraviny
P. 16
Thajská polévka
Tom Yun Kung
100 g krevet
1 l kuřecího vývaru
10 ks cherry rajčat
svazek sušené citronové šťávy
čerstvý zázvor
10 ks hub
4 lžíce rybí omáčky
2 lžíce chilli pasty
4 lžíce šťávy z citronu
chilli paprička
kokosové mléko
koriandr
rýžové nudle
Masový vývar zahřejte v hrnci a přidejte nakrájenou
citronovou trávu, na malé kousky nasekaný zázvor a ko-
riandr. Nechte chví�li provařit a do polévky přidejte na
poloviny nakrájená rajčátka, krevety, houby a rybí� omáč-
ku. Vše nechte provařit a až těsně před koncem vaření� Tom Yun Kung
přidejte trochu kokosového mléka, chilli pastu, citrono-
vou šťávu a najemno nasekanou chilli papričku. Rýžové
nudle spařte a přidejte do polévky. Podávejte ozdobené
čerstvým koriandrem.
Polévka s udon nudlemi
180 g nudlí udon
2 kuřecí prsa
1,5 l vody
3 lžíce dashi prášku do polévky
3 lžíce sójové omáčky
s Udon nudlemi lžíce cukru
2 lžíce mirin omáčky
špetka soli
olej
jarní cibulka na ozdobení
Dashi prášek, sójovou omáčku, cukr a sůl
dejte do vody a přiveďte k mí�rnému varu.
Jakmile se polévka začne vařit, stáhněte ji
z plotny, přikryjte pokličkou a dejte stra-
nou. Kuřecí� prsa opláchněte, několikrát
naří�zněte, potřete olejem a osolte. Položte
je na plech a dejte péct do trouby vyhřáté
na 190 °Č na 20–30 minut.
Udon nudle dejte do vroucí� vody a vařte dle
návodu. V průběhu vaření� je promí�chej-
te, aby se nepřilepily. Po uvaření� je sceďte
a propláchněte studenou vodou. Následně
je ještě propláchněte teplou vodou a dej-
te do misek, nudle přelijte připraveným
vývarem a přidejte upečené kuřecí� prso
nakrájené na plátky.
Ozdobit můžete napří�klad jarní� cibulkou.
16