Page 34 - Magazín JIP Potraviny
P. 34

Keftedes



































































               Keftedes (masové kuličky)

               500 g mletého hovězího masa, 150 g strouhanky, 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, 1 vejce, 80 ml olivového oleje,
               ½ lžičky mletého koriandru, lžička vinného octa, nasekané lístky čerstvé máty, nasekaná čerstvá petrželka, sůl
               a pepř, olej na smažení, hladká mouka, citronová šťáva


               Čibuli a česnek nasekejte najemno a vložte do mí�sy. Přidejte mleté maso, strouhanku, vejce, olivový olej, ocet, koriandr,
               mátu a petrželku, sůl a pepř. Vše dobře promí�chejte. Ze směsi vytvořte malé kuličky, které obalte v mouce a smažte
               v rozpáleném oleji 3–4 minuty z každé strany. Podávejte pokapané citronovou šťávou a s tzatziki.





       34
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39