Page 34 - Magazín JIP Potraviny
P. 34
Keftedes
Keftedes (masové kuličky)
500 g mletého hovězího masa, 150 g strouhanky, 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, 1 vejce, 80 ml olivového oleje,
½ lžičky mletého koriandru, lžička vinného octa, nasekané lístky čerstvé máty, nasekaná čerstvá petrželka, sůl
a pepř, olej na smažení, hladká mouka, citronová šťáva
Čibuli a česnek nasekejte najemno a vložte do mí�sy. Přidejte mleté maso, strouhanku, vejce, olivový olej, ocet, koriandr,
mátu a petrželku, sůl a pepř. Vše dobře promí�chejte. Ze směsi vytvořte malé kuličky, které obalte v mouce a smažte
v rozpáleném oleji 3–4 minuty z každé strany. Podávejte pokapané citronovou šťávou a s tzatziki.
34