Page 20 - Magazín JIP Potraviny
P. 20

domácí


























































       Domácí gnocchi


       1 kg brambor (typ C), 130 g hladké mouky, 1 větší vejce, lžička soli, špetka pepře

       Brambory uvařte ve slupce. Dejte pozor, abyste je nepřevařili – měly by být uvařené tak, že do nich zapí�chnete vidličku, ale ne pří�liš měkké.
       Úvařené brambory vyjměte z vody a oloupejte. Poté je buď prolisujte, nebo nastrouhejte na struhadle najemno. Vejce vidličkou rozšlehejte
       a nalijte jej do nastrouhaných brambor. Do mouky přidejte sůl a pepř a vše společně prosejte a přisypte k bramborám. Ze všech ingrediencí�
       pak vypracujte těsto. Pokud se bude pří�liš lepit, přidejte mouku. Těsto pak rozdělte na několik kousků a na pomoučněném válu z nich vyválej-
       te dlouhé, tenké hady. Ty pak krájejte na malé kousky a každý z nich přimáčkněte vidličkou, aby se na nich vytvořily typické rýhy. Gnocchi
       pak nasypte do osolené vroucí� vody a vařte, dokud nevyplavou na povrch.
       Gnocchi nemusí�te vařit hned všechny najednou. Pokud je necháte rozložené na plechu, aby se vám neslepily, a dáte zmrznout do mrazáku,
       můžete je uchovat a pak už jen vytáhnout a uvařit.

       20
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25