Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23

cheesecake




























                                                                       Ananasový cheesecake

                                                                       Korpus:
                                                                       300 g máslových sušenek
                                                                       130 g rozpuštěného másla
                                                                       2 lžíce cukru

                                                                       Krém:
                                                                       230 g krémového sýru
                                                                       250 ml smetany ke šlehání
                                                                       70 g cukru
                                                                       lžíce vanilkového extraktu
                                                                       10 g želatiny

                                                                       Topping:
                                                                       plechovka kompotovaného ananasu
                                                                       10 g želatiny

                                                                       Máslové sušenky rozmixujte nadrobno, přisypte k nim
                                                                       cukr a přilijte rozpuštěné máslo. Vše promí�chejte a hmo-
                                                                       tu pak rovnoměrně namačkejte do připravené dortové
                                                                              �
                                                                       formy. Zelatinu dejte do studené vody a nechte nabob-
                                                                       tnat. Krémový sýr, cukr a vanilkový extrakt rozšlehejte.
                                                                       Smetanu vyšlehejte do šlehačky a vmí�chejte do krémové
                                                                              �
                                                                       hmoty. Zelatinu rozehřejte a podle návodu vmí�chejte do
                                                                       krému. Ten pak nalijte na korpus a dejte do lednice ztuh-
                                                                       nout. Na topping můžete ananas s nálevem rozmixovat,
                                                                       aby vznikla hladká hmota, nebo zanechat větší� kousky
                                                                                �
                                                                       ananasu.  Zelatinu  nechte  nabobtnat  ve  studené  vodě,
                                                                       poté ji vmí�chejte buď do ananasové hmoty, nebo do ana-
                                                                       nasové šťávy z kompotu. Pokud zvolí�te druhou varian-
                                                                       tu,  na  zatuhlý  krém  poskládejte  kousky  ananasu  a  ty
                                                                       pak přelijte připravenou šťávou. V pří�padě, že jste ovoce
                                                                       rozmixovali, hmotu jednoduše nalijte na zatuhlý krém.
                                                                       Cheesecake nechte ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc.
                                                                                                                23
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28