Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23
cheesecake
Ananasový cheesecake
Korpus:
300 g máslových sušenek
130 g rozpuštěného másla
2 lžíce cukru
Krém:
230 g krémového sýru
250 ml smetany ke šlehání
70 g cukru
lžíce vanilkového extraktu
10 g želatiny
Topping:
plechovka kompotovaného ananasu
10 g želatiny
Máslové sušenky rozmixujte nadrobno, přisypte k nim
cukr a přilijte rozpuštěné máslo. Vše promí�chejte a hmo-
tu pak rovnoměrně namačkejte do připravené dortové
�
formy. Zelatinu dejte do studené vody a nechte nabob-
tnat. Krémový sýr, cukr a vanilkový extrakt rozšlehejte.
Smetanu vyšlehejte do šlehačky a vmí�chejte do krémové
�
hmoty. Zelatinu rozehřejte a podle návodu vmí�chejte do
krému. Ten pak nalijte na korpus a dejte do lednice ztuh-
nout. Na topping můžete ananas s nálevem rozmixovat,
aby vznikla hladká hmota, nebo zanechat větší� kousky
�
ananasu. Zelatinu nechte nabobtnat ve studené vodě,
poté ji vmí�chejte buď do ananasové hmoty, nebo do ana-
nasové šťávy z kompotu. Pokud zvolí�te druhou varian-
tu, na zatuhlý krém poskládejte kousky ananasu a ty
pak přelijte připravenou šťávou. V pří�padě, že jste ovoce
rozmixovali, hmotu jednoduše nalijte na zatuhlý krém.
Cheesecake nechte ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc.
23