Page 19 - Magazín JIP Potraviny
P. 19
Těsto:
500 g hladké mouky
4 vejce
lžíce olivového oleje Ravioli plněné sladkými bramborami
špetka soli
vajíčko a voda na slepení raviol Mouku, vejce, olivový olej a sůl smí�chejte a vypracujte těsto, které vložte alespoň
na hodinu do lednice. Sladké brambory oloupejte a uvařte doměkka, poté je roz-
Náplň: mačkejte do hladké kaše. Rozmačkané brambory smí�chejte s ricottou, parmezá-
250 g sýru ricotta nem, žloutkem, tymiánem a solí� a nechte vychladnout.
400 g sladkých brambor Na pomoučněném válu těsto vyválejte do tenké placky a formičkou na ravioli
60 g nastrouhaného parmezánu vykrojte čtverečky. Vají�čko rozšlehejte s trochou vody. Na vykrojený čtvereček
žloutek položte 1–2 lžičky náplně, okraje těsta potřete směsí� vejce a vody, přiložte druhý
špetka soli čtvereček a mí�rně přitlačte. Ravioli vařte ve vroucí� vodě zhruba tři minuty, pak
sušený tymián je sceďte.
Na pánvi rozehřejte máslo, nechte ho zpěnit, pak k němu přidejte nasekané
Na dochucení: pekanové ořechy. Pár minut ořechy restujte, poté je sundejte z plotny a ochuťte
130 g másla špetkou tymiánu. Ořechy s máslem přelijte ravioli a podávejte.
150 g nasekaných pekanových ořechů
sušený tymián
na sladko
19