Page 19 - Magazín JIP Potraviny
P. 19

Těsto:
                    500 g hladké mouky
                          4 vejce
                     lžíce olivového oleje          Ravioli plněné sladkými bramborami
                        špetka soli
                vajíčko a voda na slepení raviol    Mouku, vejce, olivový olej a sůl smí�chejte a vypracujte těsto, které vložte alespoň
                                                    na hodinu do lednice. Sladké brambory oloupejte a uvařte doměkka, poté je roz-
                          Náplň:                    mačkejte do hladké kaše. Rozmačkané brambory smí�chejte s ricottou, parmezá-
                     250 g sýru ricotta             nem, žloutkem, tymiánem a solí� a nechte vychladnout.
                   400 g sladkých brambor           Na pomoučněném válu těsto vyválejte do tenké placky a formičkou na ravioli
                60 g nastrouhaného parmezánu        vykrojte čtverečky. Vají�čko rozšlehejte s trochou vody. Na vykrojený čtvereček
                          žloutek                   položte 1–2 lžičky náplně, okraje těsta potřete směsí� vejce a vody, přiložte druhý
                        špetka soli                 čtvereček a mí�rně přitlačte. Ravioli vařte ve vroucí� vodě zhruba tři minuty, pak
                       sušený tymián                je sceďte.
                                                    Na  pánvi  rozehřejte  máslo,  nechte  ho  zpěnit,  pak  k  němu  přidejte  nasekané
                       Na dochucení:                pekanové ořechy. Pár minut ořechy restujte, poté je sundejte z plotny a ochuťte
                        130 g másla                 špetkou tymiánu. Ořechy s máslem přelijte ravioli a podávejte.
             150 g nasekaných pekanových ořechů
                       sušený tymián

















































                                                                            na sladko















                                                                                                                19
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24