Page 17 - Magazín JIP Potraviny
P. 17
Zapečené gnocchi
s mletým masem
500 g bramborových gnocchi
450 g mletého masa
1 cibule
3 stroužky česneku
100 g strouhaného parmezánu
6 plátků mozzarelly
pár lístků bazalky
pár snítek petrželky
olej
Troubu rozehřejte na 200 °C. Gnocchi uvařte ve vroucí�
vodě. Cibuli nakrájejte najemno, na pánvi rozpalte
olej a cibuli na něm nechte zesklovatět, poté přidejte
mleté maso a orestujte. Přidejte také najemno nase-
kaný česnek a nechte rozvonět. Nakonec do směsi
vmí�chejte uvařené gnocchi a parmezán a promí�chej-
te. Vše pak přendejte do zapékací� mí�sy, navrch po-
ložte plátky mozzarelly a pečte zhruba 20 minut. Před
podávání�m ozdobte lí�stky bazalky a petrželkou.
s rajčatovou Gnocchi
omáčkou s rajčatovou omáčkou
500 g bramborových gnocchi
400 g loupaných krájených rajčat
100 ml masového nebo zeleninového vývaru
3 stroužky česneku
100 g strouhaného parmezánu
olej
sušený rozmarýn
čerstvá bazalka
sůl a pepř
Gnocchi uvařte ve vroucí� vodě. Na pánvi rozehřejte
s bazalkovým olej a orestujte najemno nasekané stroužky česne-
ku. Přidejte krájená rajčata, vývar, rozmarýn, osolte
pestem a opepřete. Do rajčatové směsi pak vsypejte noky
a vše pár minut povařte. Na závěr přisypte nastrou-
haný parmezán, promí�chejte a podávejte ozdobené
lí�stky čerstvé bazalky.
Gnocchi
s bazalkovým pestem
400 g bramborových gnocchi
60 g bazalkového pesta
100 ml masového nebo zeleninového vývaru
200 ml 33% smetany
1 dcl bílého vína
2 stroužky česneku
100 g nastrouhaného parmezánu
olej
sůl a pepř
Na pánvi s rozehřátým olejem orestujte najemno
nasekaný česnek, přidejte smetanu, ví�no, vývar a pes-
to a nechte mí�rně provařit. Gnocchi uvařte ve vroucí�
vodě a vmí�chejte je do smetanové směsi. Pánev zakryj-
te pokličkou a pár minut povařte. Poté pánev odkryj-
te a ještě povařte, dokud se tekutina nezredukuje.
Nakonec přisypte nastrouhaný parmezán a nechte
rozpustit, dochuťte solí� a pepřem.
17