Page 18 - Magazín JIP Potraviny
P. 18
Lososové gnocchi
2 filety čerstvého lososa
300 g bramborových gnocchi
300 g čerstvého špenátu lososové
100 ml 33% smetany
50 g parmezánu
olivový olej
citronová šťáva
sůl a pepř
Lososa osolte a opepřete.
Na pánvi rozehřejte olej a lososa na
něm opečte ze všech stran, pak jej sun-
dejte z plotny.
Gnocchi uvařte ve vroucí� vodě a vložte
na rozpálenou pánev.
K nim přidejte špenát, přilijte smetanu
a vše promí�chejte. Opečené filety loso-
sa rozdělte na menší� kousky a přidejte
ke gnocchi, nakonec přidejte kousky
parmezánu.
Vše dochuťte solí�, pepřem a citronovou
šťávou.
Špenátové ravioli
Těsto:
500 g hladké mouky
4 vejce
lžíce olivového oleje
špetka soli
vajíčko a voda na slepení raviol
Náplň:
500 g čerstvého špenátu
4 stroužky česneku
100 g nastrouhaného sýru čedar
čerstvá bazalka
olivový olej
sůl a pepř
�
Spenát opláchněte, spařte jej ve vroucí� vodě
a nakrájejte na menší� kousky. Na pánvi roze-
hřejte olej a špenát krátce orestujte, přidejte
prolisované stroužky česneku, nasekanou
čerstvou bazalku, sýr, dochuťte solí� a pepřem,
špenátové promí�chejte a sundejte z plotny. Mouku, vejce,
olej a sůl smí�chejte a vypracujte těsto, které
nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici.
Poté z něj vyválejte tenkou placku a z ní� vy-
krojte formou na ravioli kolečka. Do každého
kolečka vložte jednu nebo dvě lžičky náplně,
okraje potřete rozšlehaným vejcem s vodou
a přilepte. Ravioli vařte v osolené vodě dvě až
tři minuty, poté sceďte a podávejte ozdobené
čerstvou bazalkou, pří�padně i sýrem.
18