Page 18 - Magazín JIP Potraviny
P. 18

Lososové gnocchi

       2 filety čerstvého lososa
       300 g bramborových gnocchi
       300 g čerstvého špenátu                                                              lososové
       100 ml 33% smetany
       50 g parmezánu
       olivový olej
       citronová šťáva
       sůl a pepř


       Lososa osolte a opepřete.
       Na  pánvi  rozehřejte  olej  a  lososa  na
       něm opečte ze všech stran, pak jej sun-
       dejte z plotny.
       Gnocchi uvařte ve vroucí� vodě a vložte
       na rozpálenou pánev.
       K nim přidejte špenát, přilijte smetanu
       a vše promí�chejte. Opečené filety loso-
       sa rozdělte na menší� kousky a přidejte
       ke  gnocchi,  nakonec  přidejte  kousky
       parmezánu.
       Vše dochuťte solí�, pepřem a citronovou
       šťávou.









                                                                             Špenátové ravioli

                                                                             Těsto:
                                                                             500 g hladké mouky
                                                                             4 vejce
                                                                             lžíce olivového oleje
                                                                             špetka soli
                                                                             vajíčko a voda na slepení raviol

                                                                             Náplň:
                                                                             500 g čerstvého špenátu
                                                                             4 stroužky česneku
                                                                             100 g nastrouhaného sýru čedar
                                                                             čerstvá bazalka
                                                                             olivový olej
                                                                             sůl a pepř

                                                                              �
                                                                             Spenát  opláchněte,  spařte  jej  ve  vroucí�  vodě
                                                                             a nakrájejte na menší� kousky. Na pánvi roze-
                                                                             hřejte olej a špenát krátce orestujte, přidejte
                                                                             prolisované  stroužky  česneku,  nasekanou
                                                                             čerstvou bazalku, sýr, dochuťte solí� a pepřem,
           špenátové                                                         promí�chejte a sundejte z plotny. Mouku, vejce,
                                                                             olej  a  sůl  smí�chejte  a  vypracujte  těsto,  které
                                                                             nechte  alespoň  hodinu  odpočinout  v  lednici.
                                                                             Poté z něj vyválejte tenkou placku a z ní� vy-
                                                                             krojte formou na ravioli kolečka. Do každého
                                                                             kolečka vložte jednu nebo dvě lžičky náplně,
                                                                             okraje  potřete  rozšlehaným  vejcem  s  vodou
                                                                             a přilepte. Ravioli vařte v osolené vodě dvě až
                                                                             tři minuty, poté sceďte a podávejte ozdobené
                                                                             čerstvou bazalkou, pří�padně i sýrem.
       18
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23