Page 13 - Magazín JIP Potraviny
P. 13
Čokodort s višněmi
Korpus: 150 g hladké mouky, 150 g polohrubé mouky, 180 g cukru, 5 vajec, balíček vanilkového cukru, balíček prášku
do pečiva, 40 g kvalitního kakaa, 50 ml vody, 50 ml oleje, špetka soli
Krém: 180 g změklého másla, 120 g smetanového sýru, 90 g kvalitního kakaa, 20 ml mléka, 300 g moučkového cukru,
višně
�
Žloutky oddělte od bí�lků. Ž bí�lků vyšlehejte tuhý sní�h, žloutky utřete s cukrem do pěny. Ke žloutkům přidávejte olej, vodu,
oba druhy mouky, prášek do pečiva, sůl a kakao. Vypracujte těsto (pokud bude pří�liš husté, přidejte trochu vody) a do něj
opatrně vmí�chejte sní�h. Těsto pak nalijte do dortové formy a pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba půl hodiny (špejlí�
vyzkoušejte, zda se těsto nelepí�). Korpus pak nechte vychladnout a až poté jej prokrojte na dva dí�ly. Všechny ingredience na
�
krém vyšlehejte. Cást višní� nakrájejte na malé kousky. Krém rozdělte na dva dí�ly a do jednoho z nich vmí�chejte malé kousky
višní�. Krémem s višněmi pak potřete spodní� část korpusu a přiklopte vrchní�m dí�lem. Celý dort pak potřete zbylým krémem
a navrch nazdobte čerstvé višně.
13