Page 13 - Magazín JIP Potraviny
P. 13

Čokodort s višněmi






              Korpus: 150 g hladké mouky, 150 g polohrubé mouky, 180 g cukru, 5 vajec, balíček vanilkového cukru, balíček prášku
              do pečiva, 40 g kvalitního kakaa, 50 ml vody, 50 ml oleje, špetka soli
              Krém: 180 g změklého másla, 120 g smetanového sýru, 90 g kvalitního kakaa, 20 ml mléka, 300 g moučkového cukru,
              višně

               �
              Žloutky oddělte od bí�lků. Ž bí�lků vyšlehejte tuhý sní�h, žloutky utřete s cukrem do pěny. Ke žloutkům přidávejte olej, vodu,
              oba druhy mouky, prášek do pečiva, sůl a kakao. Vypracujte těsto (pokud bude pří�liš husté, přidejte trochu vody) a do něj
              opatrně vmí�chejte sní�h. Těsto pak nalijte do dortové formy a pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba půl hodiny (špejlí�
              vyzkoušejte, zda se těsto nelepí�). Korpus pak nechte vychladnout a až poté jej prokrojte na dva dí�ly. Všechny ingredience na
                            �
              krém vyšlehejte. Cást višní� nakrájejte na malé kousky. Krém rozdělte na dva dí�ly a do jednoho z nich vmí�chejte malé kousky
              višní�. Krémem s višněmi pak potřete spodní� část korpusu a přiklopte vrchní�m dí�lem. Celý dort pak potřete zbylým krémem
              a navrch nazdobte čerstvé višně.



                                                                                                                13
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18