Page 12 - Magazín JIP Potraviny
P. 12

MALINOVÁ ROLÁDA

       Těsto:               Krém:
       160 g hladké mouky   500 g tvarohu
       160 g krup. cukru    70 g másla
       4 vejce              vanilkový cukr
       2 lžíce kakaa        2 lžíce moučkového cukru
                            150 g malin

                            �
       Žloutky oddělte od bí�lků. Žloutky vyšlehejte s cukrem
       �
       do  pěny  a  přidejte  prosátou  mouku  a  kakao.  Ž  bí�lků
       ušlehejte sní�h a opatrně ho vmí�chejte do těsta. To pak
       rozprostřete na plech vyložený pečicí�m papí�rem a pečte
       v troubě předehřáté na 170 ° C zhruba 20 minut. Ještě
       teplé těsto po upečení� i s pečicí�m papí�rem zarolujte do
       mokré utěrky a nechte vychladnout. Tvaroh vyšlehejte
       s cukrem a změklým máslem, poté vmí�chejte maliny. Těs-      malinová
                                                                    roláda
       to rozrolujte, potřete krémem a zarolujte. Roládu nech-
       te ideálně přes noc ztuhnout v lednici.





                                                                                   MALINOVÝ DEZERT

                                                                                   300 g malin
                                                                                   250 g mascarpone
                                                                                   200 g 31% smetany
                                                                                   2 lžíce moučkového cukru
                                                                                   lžička vanilkového extraktu
                                                                                   lístky čerstvé máty

                                                                                   Šmetanu vyšlehejte do šlehačky. V jiné
                                                   malinový                        misce rozšlehejte mascarpone s cukrem
                                                   dezert                          a vanilkovým extraktem, poté opatrně
                                                                                   vmí�chejte  šlehačku.  Krém  naplňte  do
                                                                                   skleniček a doplňte je čerstvými mali-
                                                                                   nami. Dezert nechte zchladnout v ledni-
                                                                                   ci, podávejte ozdobené lí�stky máty.







       JAHODOVÉ MINIDORTÍKY


       Korpus:                     Krém:
       180 g polohrubé mouky       250 g mascarpone
       180 g krupicového cukru     100 ml šlehačky
       6 vajec                     2 lžíce moučkového cukru
       1 lžička prášku do pečiva     čerstvé jahody
       špetka soli                 lístky máty


       Žloutky  oddělte  od  bí�lků.  Ž  bí�lků  vyšlehejte  tuhý  sní�h,  žloutky
       �
       utřete s cukrem do pěny. Ke žloutkům přidejte prosátou mouku,
       prášek do pečiva a promí�chejte, nakonec vmí�chejte sní�h. Těsto
       nalijte do formiček, pří�padně na plech. Pečte v troubě předehřáté
       na 180 ° C zhruba 20 minut. Pokud jste pekli těsto na plechu, po
       vychladnutí�  z  něj  vykrájejte  kolečka.  Šlehačku  vyšlehejte,  poté
                                     �
       k ní� přimí�chejte mascarpone s cukrem. Jahody nakrájejte na ten-
       ké plátky. Krémem naplňte cukrářský sáček a nastří�kejte jej na          jahodové
       spodní�  část  dortí�ků,  na  krém  položte  plátky  jahod  a  přiklopte
       vrchní�m dí�lem. Ozdobte plátky jahod a lí�stky máty.                    minidortíky


       12
   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17