Page 14 - Magazín JIP Potraviny
P. 14
TVAROHOVÝ KOLÁČ
s LEsNÍM OVOcEM
koláč
200 g hladké mouky
120 g másla s lesním ovocem
80 g cukru
1 vejce
špetka soli
Náplň:
500 g měkkého tvarohu
50 g cukru
balíček vanilkového cukru
30 g másla
2 žloutky
250 g čerstvého lesního ovoce
Prosátou mouku, cukr, sůl, vejce a změklé
máslo vypracujte do hladkého těsta. Ž něho
vyválejte plát, kterým vyložte dortovou
formu tak, aby těsto sahalo až po okraje.
Pro pří�pravu náplně utřete máslo se žlout-
kem a cukrem tak, aby se cukr rozpustil.
Tuto směs pak promí�chejte s tvarohem.
Šměs rozetřete na připravené těsto a pečte
v troubě předehřáté na 175 °C zhruba ho-
dinku. Na upečený koláč pak dejte vrstvu
čerstvého lesní�ho ovoce.
ZMRZLINA s cITRONOVÝM
KRÉMEM
Citronový krém:
4 žloutky
120 g krupicového cukru
lžíce citronové kůry
80 ml citronové šťávy
80 g másla
špetka soli
Zmrzlina:
250 g měkkého tvarohu
100 g moučkového cukru
180 g zakysané smetany
zmrzlina balíček vanilkového cukru
čerstvé maliny na ozdobu
s citronovým krémem
Ve vodní� lázní� smí�chejte v misce žloutky, cukr,
citronovou kůru i šťávu a špetku soli. Vše metlič-
kou důkladně mí�chejte, dokud směs nezhoustne.
Krém sundejte z vodní� lázně a zašlehejte do něj
máslo, dokud se nerozpustí�. Šměs pak nalijte do
sklenice a nechte vychladnout. Všechny ingre-
dience na zmrzlinu dobře promí�chejte a nalijte do
misky. Navrch nalijte připravený citronový krém
a zmrzlinu dejte do mrazáku ztuhnout. Podávejte
ozdobené čerstvými malinami.
14