Page 15 - Magazín JIP Potraviny
P. 15
OVOcNÉ ŘEZY
300 g polohrubé mouky
180 g moučkového cukru
4 vejce
100 oleje
100 ml mléka
2 lžičky prášku do pečiva
Krém:
500 g tučného tvarohu
350 g zakysané smetany
60 g moučkového cukru
balíček vanilkového cukru ovocné
lžíce rumu řezy
250 g čerstvého lesního ovoce dle chuti
2 balíčky dortového želé
Mouku prosejte a přimí�chejte do ní� prášek do
pečiva. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny a po-
stupně do směsi přidávejte mouku, olej a mléko
a vypracujte hladké těsto. To pak nalijte do pečicí�m
papí�rem vyložené formy a pečte v troubě přede-
hřáté na 180 °C 15–20 minut, po dopečení� nechte
vychladnout. Ingredience na krém promí�chejte
�
a rozetřete na korpus. Želatinu připravte podle
návodu, smí�chejte ji s ovocem, rozetřete na krém
a nechte ztuhnout v chladu.
KOLÁČ s BROsKVEMI
A MALINAMI
220 g hladké mouky
80 g změklého másla
40 g cukru
4 lžíce vody
špetka soli
3 broskve
50 g malin
moučkový cukr na posypání
Šmí�chejte mouku, jednu lží�ci cukru
a špetku soli. Ke směsi přidejte máslo
a vodu a rukama vypracujte těsto. To
pak nechte odpočinout v lednici. Poté
těsto rozválejte na pomoučněném
vále a placku přeneste na plech vy-
ložený pečicí�m papí�rem.
Broskve vypeckujte, nakrájejte na
měsí�čky a smí�chejte je se zbylým
cukrem. Broskve pak vyskládejte na
těsto, doprostřed a na broskve dejte
koláč také maliny. Okraje těsta částečně
s broskvemi přehněte přes broskve.
a malinami Koláč dejte péct do trouby přede-
hřáté na 190 °C na zhruba 25 minut,
dokud okraje nezezlátnou.
15