Page 16 - Magazín JIP Potraviny
P. 16
Jablečná
snídaňová kaše
Jablečná
Suroviny:
½ hrnku ovesných vloček snídaně
1 hrnek mléka
1 menší jablko
špetka skořice
med nebo javorový sirup
ořechy dle chuti
Postup:
Do hrnce dejte vločky s mlékem a poma-
lu přiveďte k varu, přidejte na drobné ko-
stičky nakrájené jablko a vařte, dokud kaše
nezhoustne. Ovesnou kaši nalijte do misky,
oslaďte medem nebo javorovým sirupem NÁŠ TIP!
a ozdobte nakrájeným čerstvým jablkem
a ořechy.
Jablečná lízátka
Suroviny:
2 jablka
čokoláda dle chuti (tmavá, mléčná, bílá...)
Jablečná oříšky nebo čokoládové zdobení
lízátka špejle
Postup:
Jablka nakrájejte na zhruba 1 cm silné plá-
tky a odstraňte semínka. Ve vodní lázni
rozpusťte čokoládu a namočte do ní koleč-
ka jablek napíchnutá na špejli. Kolečka
položte na plech vyložený pečicím papírem,
posypte zdobením nebo nasekanými oříšky
a dejte na 20 minut do mrazáku.
Místo rozpuštěné čokolády můžete použít
třeba i doma vyrobený karamel.
Quinoa s jablky a kešu
ořechy
Suroviny:
1 hrnek quinoy
2 hrnky mléka
1 jablko
50 g kešu ořechů
máslo
špetka skořice
Postup:
Kešu ořechy alespoň na hodinu namočte do vody.
Quinou dejte do hrnce, zalijte mlékem, přidejte špet-
ku skořice a vařte 15–20 minut, dokud nezměkne.
Mezitím si na malé kostičky nakrájejte jablko. Na Quinoa
pánvi rozpusťte trochu másla a jablko lehce orestuj- s jablky
te. Quinou sundejte z plotny a přidejte do ní ořechy
a orestovaná jablka.
Ozdobte kousky čerstvého jablka.
16 MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020