Page 40 - Magazín JIP Potraviny
P. 40
Banány smažené
Smažené v těstíčku
banány Suroviny:
2 banány
100 g hladké mouky
1 vejce
2 lžíce cukru
1 skořicový cukr
špetka soli
špetka jedlé sody
Postup:
Vyšlehejte vejce a cukr, přidejte sůl a jedlou
sodu. Do směsi pomalu vmíchejte mouku
tak, aby vzniklo hladké těstíčko. Banány na-
krájejte na silnější špalíčky, obalte v těstu
a smažte v rozpáleném oleji dozlatova.
Horké banány obalte ve skořicovém cukru.
Francouzské toasty
s banánem a čokoládou
Suroviny:
4 plátky toastového chleba
50 g čokolády / 4 lžíce čokoládové pomazánky (Nutelly)
1 banán
2 vejce
1 lžíce cukru
¼ šálku mléka Francouzské
½ lžičky skořice toasty
máslo na smažení
Postup:
Rozpuštěnou čokoládou nebo čokoládovou pomazánkou potřete
z jedné strany všechny plátky toastového chleba. Na dva z nich
rovnoměrně rozložte na tenké plátky nakrájený banán a zbylými
dvěma plátky toastového chleba je přikryjte. V miste rozmíchejte
vajíčka, mléko, cukr a skořici. Do této směsi opatrně namočte toas-
tové chleby a smažte je na másle z obou stran zhruba tři minuty.
Před podáváním toasty rozkrojte na trojúhelníky.
Ovesná kaše s banánem
Suroviny:
350 ml mléka
Ovesná 1 šálek ovesných vloček
kaše 1 banán
2 lžíce cukru
½ lžičky vanilkového cukru
¼ lžičky skořice
oříšky na ozdobení
Postup:
Mléko přiveďte k varu a přidejte do něj vločky.
Stáhněte teplotu, přidejte polovinu banánu roz-
mačkaného vidličkou, cukr a skořici a nechte
vařit 5 až 6 minut, dokud kaše nezhoustne. Poté
ji nechte 3 minuty odstát. Kaši přelijte do misky
a ozdobte na plátky nakrájenou druhou polovi-
nou banánu a nasekanými oříšky.
40