Page 30 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 30
Avo burger s volským okem
Suroviny:
slanina, vajíčko, rajčata, majonéza, olej, listy
salátu, olivový olej, sůl a pepř Avo burger
s volským okem
Postup:
Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku a po-
mocí lžíce vyndáme ze slupky. Budeme ho po-
užívat místo housky. Pokud je veliké, část skro-
jíme, aby nebyl burger příliš monstrózní.
Na olivovém oleji opečeme slaninu a volské
oko. Rajčata nakrájíme na kolečka. Teď už jen
sestavíme avoburger dohromady. Vezmeme jed-
nu polovinu avokáda, namažeme majonézou,
dáme na ni listy salátu, plátky rajčat, volské
oko, opečenou slaninu, znovu majonézu a přik-
lopíme druhou půlkou avokáda.
Rychlá
teplá svačina
Suroviny:
Fazolové lusky zelené fazolové lusky
s vejcem olivový olej
vejce uvařené natvrdo
balzamikový ocet
sůl a pepř
Postup:
Fazolky opláchneme a zbavíme tvrdých
konců. Na pánvi rozehřejeme olej, fazolky
na něm orestujeme. Podáváme s vejcem,
osolené, opepřené a zakápnuté balzami-
kovým octem.
TIP! Aceto Balsamico
di Modena
Kuřecí prsa se zelenino
Suroviny:
½ kg kuřecích prsou, 1 brokolice, avokádo, květák,
olivový olej, sůl a pepř, česnek, lžička mletého řím-
ského kmínu, ½ lžičky kurkumy
Postup:
Do mísy dáme květák rozdrobený na růžičky a na-
krájený česnek. V malé misce smícháme 6 lžic oleje,
římský kmín, větší špetku soli a kurkumu. Připravenou
marinádu nalijeme na květák a důkladně promícháme,
aby se všechny růžičky obalily. Směs pak přesypeme
na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do vy-
hřáté trouby na 180 °C. Pečeme přibližně 20 minut, Kuřecí prsa
dokud květák mírně nezezlátne. Kuřecí prsa omyjeme, se zeleninou
osolíme a opepříme. Opečeme je na olivovém oleji do
zlatova. Mezitím dáme do hrnce vařit brokolici, kte-
rou vaříme do změknutí. Avokádo nakrájíme na plát-
ky. Vše servírujeme na talíři zakápnuté olivovým ole-
jem, osolené a opepřené.
30