Page 30 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 30

Avo burger s volským okem

       Suroviny:
       slanina, vajíčko, rajčata, majonéza, olej, listy
       salátu, olivový olej, sůl a pepř                                               Avo burger
                                                                                      s volským okem
       Postup:
       Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku a po-
       mocí lžíce vyndáme ze slupky. Budeme ho po-
       užívat místo housky. Pokud je veliké, část skro-
       jíme, aby nebyl burger příliš monstrózní.
       Na olivovém oleji opečeme slaninu a volské
       oko. Rajčata nakrájíme na kolečka. Teď už jen
       sestavíme avoburger dohromady. Vezmeme jed-
       nu polovinu avokáda, namažeme majonézou,
       dáme na ni listy salátu, plátky rajčat, volské
       oko, opečenou slaninu, znovu majonézu a přik-
       lopíme druhou půlkou avokáda.










                                                                                    Rychlá
                                                                                    teplá svačina

                                                                                    Suroviny:
                                          Fazolové lusky                            zelené fazolové lusky
                                          s vejcem                                  olivový olej
                                                                                    vejce uvařené natvrdo
                                                                                    balzamikový ocet
                                                                                    sůl a pepř

                                                                                    Postup:
                                                                                    Fazolky opláchneme a zbavíme tvrdých
                                                                                    konců. Na pánvi rozehřejeme olej, fazolky
                                                                                    na něm orestujeme. Podáváme s vejcem,
                                                                                    osolené, opepřené  a  zakápnuté balzami-
                                                                                    kovým octem.


                                                                                      TIP! Aceto Balsamico
                                                                                      di Modena


       Kuřecí prsa se zelenino
       Suroviny:
       ½ kg kuřecích prsou, 1 brokolice, avokádo, květák,
       olivový olej, sůl a pepř, česnek, lžička mletého řím-
       ského kmínu, ½ lžičky kurkumy

       Postup:
       Do  mísy  dáme  květák  rozdrobený  na  růžičky  a  na-
       krájený česnek. V malé misce smícháme 6 lžic oleje,
       římský kmín, větší špetku soli a kurkumu. Připravenou
       marinádu nalijeme na květák a důkladně promícháme,
       aby se všechny růžičky obalily. Směs pak přesypeme
       na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do vy-
       hřáté trouby na 180 °C. Pečeme přibližně 20 minut,      Kuřecí prsa
       dokud květák mírně nezezlátne. Kuřecí prsa omyjeme,     se zeleninou
       osolíme a opepříme. Opečeme je na olivovém oleji do
       zlatova. Mezitím dáme do hrnce vařit brokolici, kte-
       rou vaříme do změknutí. Avokádo nakrájíme na plát-
       ky. Vše servírujeme na talíři zakápnuté olivovým ole-
       jem, osolené a opepřené.
       30
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35