Page 27 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 27

Salát s vejci
                       a bramborami
































           Salát s vejci a pečenými brambory

           Suroviny:
           4 vejce, 4 menší čekankové puky, svazek ředkviček,
           200 g salátových listů, 3 lžíce kvalitního oleje,
           3 lžíce citronové šťávy, lžička černých hořčičných semínek,
           čerstvě mletý černý pepř, lžička cukru, sůl, 4 střední brambory

           Postup:
           Vejce uvařte natvrdo a oloupejte. Brambory umyjte, pokrájejte,
           promíchejte s olejem a dejte péci na plech vystlaný pečicím papírem.
           Čekankové puky očistěte, omyjte, vodu vytřepejte a příčně je nakrá-
           jejte na nudličky. Nasypte je do mísy. Přidejte opláchnutý salát a řed-
           kvičky pokrájené na kolečka. Salát promíchejte, rozdělte do misek,                              TIP!
                                                                                                           Pietro
           doplňte na čtvrtky nakrájenými vejci a přelijte zálivkou.                                       Coricelli
           Na zálivku dejte do malé zavírací skleničky olej, citrónovou šťávu,
           cukr, sůl, pepř, podrcená hořčičná semínka a lžíci vody, vše protře-                            Extra
           pejte a nalijte přes salát. Podávejte s pečenými brambory.  TIP! Mix koření se                  Vergine
                                                                  speciálním mlýnkem                       di oliva

                                                                                                                27
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32