Page 27 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 27
Salát s vejci
a bramborami
Salát s vejci a pečenými brambory
Suroviny:
4 vejce, 4 menší čekankové puky, svazek ředkviček,
200 g salátových listů, 3 lžíce kvalitního oleje,
3 lžíce citronové šťávy, lžička černých hořčičných semínek,
čerstvě mletý černý pepř, lžička cukru, sůl, 4 střední brambory
Postup:
Vejce uvařte natvrdo a oloupejte. Brambory umyjte, pokrájejte,
promíchejte s olejem a dejte péci na plech vystlaný pečicím papírem.
Čekankové puky očistěte, omyjte, vodu vytřepejte a příčně je nakrá-
jejte na nudličky. Nasypte je do mísy. Přidejte opláchnutý salát a řed-
kvičky pokrájené na kolečka. Salát promíchejte, rozdělte do misek, TIP!
Pietro
doplňte na čtvrtky nakrájenými vejci a přelijte zálivkou. Coricelli
Na zálivku dejte do malé zavírací skleničky olej, citrónovou šťávu,
cukr, sůl, pepř, podrcená hořčičná semínka a lžíci vody, vše protře- Extra
pejte a nalijte přes salát. Podávejte s pečenými brambory. TIP! Mix koření se Vergine
speciálním mlýnkem di oliva
27