Page 28 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 28

Plněná
                                                    vejce
                                                                                    Plněná vejce
                                                                                    Suroviny:
                                                                                    6 ks vajec natvrdo
                                                                                    100 g sýru gouda
                                                                                    20 g změklého másla
                                                                                    1 lžička plnotučné hořčice
                                                                                    1/2 lžičky mleté papriky
                                                                                    sůl a pepř
                                                                                    Postup:
                                                                                    Rozpulte oloupaná vejce a vyjměte
                                                                                    z nich žloutky. V misce je utřete se
                                                                                    sýrem, změklým máslem a hořčicí.
                                                                                    Ochuťte solí a pepřem a vyšlehejte
                                                                                    do pěny. Pěnou naplňte bílky a po-
                                                                                    prašte mletou paprikou. Podávejte
                                                                                    s pečivem a čerstvou zeleninou.





                                                                                        TIP! Bio Gouda
                                                                                        z kontrolovaného ekologického
                                                                                        zemědělství





           Bulgur s volským okem
           Suroviny:
           250 g bulguru, 1 kostka zeleninového vývaru, 10 ml olivového oleje, stroužek česneku, 3 stonky řapíkatého celeru,
           ¾ lžičky sušeného zázvoru, ½ lžičky římského kmínu, sůl, vejce, špenátové list

           Postup:
           Bulgur uvařte dle návodu a přidejte do vody kostu bujónu. Rozehřejte hlubší pánev, vsypte rozmělněný česnek a kousky
           řapíkatého celeru a krátce orestujte. Bulgur smíchejte s obsahem pánve, zázvorem, kmínem, osolte a opepřete. Před
           servírováním do něj zamíchejte špenátové listy a na pánvi si připravte volské oko tak, jak ho máte rádi.


                                                                             TIP! Obilná specialita z Itálie
                                                                             ze 100% pšenice







                                                                                       Bulgur
                                                                                       s volským okem















       28
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33