Page 28 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 28
Plněná
vejce
Plněná vejce
Suroviny:
6 ks vajec natvrdo
100 g sýru gouda
20 g změklého másla
1 lžička plnotučné hořčice
1/2 lžičky mleté papriky
sůl a pepř
Postup:
Rozpulte oloupaná vejce a vyjměte
z nich žloutky. V misce je utřete se
sýrem, změklým máslem a hořčicí.
Ochuťte solí a pepřem a vyšlehejte
do pěny. Pěnou naplňte bílky a po-
prašte mletou paprikou. Podávejte
s pečivem a čerstvou zeleninou.
TIP! Bio Gouda
z kontrolovaného ekologického
zemědělství
Bulgur s volským okem
Suroviny:
250 g bulguru, 1 kostka zeleninového vývaru, 10 ml olivového oleje, stroužek česneku, 3 stonky řapíkatého celeru,
¾ lžičky sušeného zázvoru, ½ lžičky římského kmínu, sůl, vejce, špenátové list
Postup:
Bulgur uvařte dle návodu a přidejte do vody kostu bujónu. Rozehřejte hlubší pánev, vsypte rozmělněný česnek a kousky
řapíkatého celeru a krátce orestujte. Bulgur smíchejte s obsahem pánve, zázvorem, kmínem, osolte a opepřete. Před
servírováním do něj zamíchejte špenátové listy a na pánvi si připravte volské oko tak, jak ho máte rádi.
TIP! Obilná specialita z Itálie
ze 100% pšenice
Bulgur
s volským okem
28