Page 29 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 29
Zdravé těstoviny
Zdravé Suroviny:
těstoviny 400 g těstovin, sůl a pepř, 200 g lusků cukrového
hrášku, nakrájených po délce, 1 lžíce panenského
olivového oleje, 2 stroužky česneku, nakrájené na-
drobno, menší brokolice, 2 lžíce najemno nastrou-
haného parmazánu + hobliny k podávání, 2 kelímky
tučné zakysané smetany
Postup:
Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na
obalu, aby byly al dente. Přidejte růžičky brokolice. Na
poslední minutu přidejte cukrový hrášek.
Sceďte a uchovejte asi 120 ml vody z vaření. Těstoviny
a zeleninu vraťte do hrnce. Mezitím rozehřejte na pánvi
na středním ohni olej. Poté obsah hrnce vmíchejte do
pokrájeného česneku. Vmíchejte strouhaný parmazán.
Přidejte zakysanou smetanu a promíchejte, podle po-
třeby nařeďte vodou z vaření těstovin.
TIP! Italské těstoviny DELVERDE
Salát se zeleným hráškem
a špenátem
Suroviny:
150 g mladých salátových lístků
150 g hrášku
1 okurka
1 svazek čerstvé pažitky
žlutá paprika
4 lžíce oleje
2 lžíce citronové šťávy
sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
Papriku a okurku omyjte a nakrájejte na tenké
plátky, pažitku nasekejte nadrobno. Do mísy Salát s hráškem
dejte omyté salátové lístky, přidejte opláchnutý
hrášek, okurku, papriku a nasekanou pažitku. a špenátem
Olivový olej smíchejte s citronovou šťávou
a přilijte k salátu.
Osolte, opepřete a promíchejte.
TIP! Extra
jemné vločky Slaná ovesná kaše
Suroviny:
600 ml vody, 2 hrnky vloček, sůl a pepř, sýr, mix
salátových listů, avokádo, vejce vařené natvrdo,
ředkvičky, olivový olej, citronová šťáva
Ovesná kaše Postup:
s vejcem Do hrnce vlijeme vodu, osolíme ji a přivedeme k varu.
Když už se nám voda vaří, vsypeme do hrnce s vodou
ovesné vločky a mícháme, dokud nám ovesná kaše
nezhoustne. Pak ji opepříme a osolíme. Nastrouháme
sýr a vmícháme ho taktéž do ovesné kaše, tím zajistíme,
že bude kaše hezky krémová. Mezitím si necháme na
pánvi rozehřát olivový olej. Na rozpálenou pánev pak
přidáme na drobno nasekanou cibuli, necháme oresto-
vat do zlatova. Přidáme česnek, osolíme a opepříme.
Kaši dáme na talíř a ozdobíme jí salátem, pokrájeným
avokádem, vejcem a ředkvičkami.
Před podáváním osolíme, opepříme a zakápneme cit-
ronovou šťávou a olivovým olejem.
29