Page 39 - JIP katalog ryby 2024
P. 39
Žralok je paryba a jeho maso je zcela odlišné od ryb. Je bílé, jemné
a vodnatější. Žralok je vhodný na jakoukoliv přípravu, je však vhodné
Žralok ho před tepelnou úpravou naložit do vody s citrónem, aby se maso
zbavilo všech nežádoucích pachů. Výborné je naložit ho před přípra-
vou do marinády z oleje, soli, citrónu a koření.
Žralok - Selachimorpha
zádová partie, glaz. 5%
obj. kód specifikace
49607322 cca 2 - 5 kg Zpracováno přímo na lodi.
minimální objednávka: 10 kg 100% obsah masa.
Bez přidané vody a aditiv.
Pražma královská
filet s kůží, glaz. 20%, IQF
obj. kód specifikace Pražma
49607311 cca 120 - 160 g /ks, (bal. 5 kg)
minimální objednávka: 5 kg
královská
Mořský vlk
- Dicentrarchus labrax
ž
Morský vlk filet s kůží, glaz. 20%, IQF
obj. kód
specifikace
(bal. 5 kg)
49607312 120 - 160 g /ks
minimální objednávka: 5 kg
Mořský vlk je dravá mořská ostnoploutvá ryba. V gastronomii je ryba známá i pod názvem mořčák. Žije ve vodách
východního atlantiku. Velké množství prodávaných ryb však pochází z akvakultur - farem (Řecko, Itálie, Chorvatsko,
Severní Afrika). Jde o velmi ceněnou sportovní rybu. Maso je bílé, pevné, tučnější a velmi jemné chuti. Obsahuje
méně kostí.
MOŘSKÉ RYBY MRAŽENÉ 39