Page 36 - JIP katalog ryby 2024
P. 36
Losos norský
Losos Keta
filet s kůží, glaz. 15%
obj. kód specifikace
49607232 cca 500 - 1 000 g, VAK
minimální objednávka: 10 kg
filé porce, glaz. 10%
obj. kód specifikace
49607305 50x 150 g, (bal. 7,5 kg)
minimální objednávka: 1 balení
Losos norský
filet s kůží
obj. kód specifikace
49652579 cca 1,4 - 2 kg /ks
minimální objednávka: 9 kg
filet bez kůže, Trim E porce
obj. kód specifikace 150 g
49607152 cca 1,1 - 1,4 kg /ks
minimální objednávka: 9 kg
porce s kůží
obj. kód specifikace
49607188 10x 150 g, (bal. 1,5 kg)
minimální objednávka: 6 balení
porce bez kůže
obj. kód specifikace
49607192 10x 150 g, (bal. 1,5 kg)
minimální objednávka: 6 balení
Recept
Lososový burger
4 hamburgerové bulky, 2 filety lososa, 2 žloutky,
2 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce citronové šťávy,
2 stroužky česneku, okurka, 2 ředkvičky, čerstvá rukola,
čerstvě nasekaný kopr, rostlinný olej, sůl a čerstvě mletý pepř
Troubu předehřejte na 220 °C. Filety osušte, osolte a opepřete.
Rybu dejte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do pře-
dehřáté trouby na zhruba 15 minut. Do mixéru dejte žloutky,
hořčici, citronovou šťávu, česnek, sůl a pomalu mixujte. V prů-
běhu mixování přidávejte olej, dokud nevznikne hladká, hustší
majonéza. Hamburgerovou bulku lehce ohřejte řeznou stranou
na pánvi, poté potřete připravenou majonézou, navrstvěte
kousky lososa, tenké plátky okurky a ředkviček, rukolu, kopr
a ještě jednu stejnou vrstvu. Vše přiklopte vrchním dílem bulky.
36 www.jip-potraviny.cz