Page 36 - JIP katalog ryby 2024
P. 36

Losos norský











              Losos Keta
              filet s kůží, glaz. 15%
              obj. kód       specifikace
              49607232       cca 500 - 1 000 g, VAK
              minimální objednávka: 10 kg
              filé porce, glaz. 10%
              obj. kód       specifikace
              49607305       50x 150 g, (bal. 7,5 kg)
              minimální objednávka: 1 balení

              Losos norský
              filet s kůží
              obj. kód       specifikace
              49652579       cca 1,4 - 2 kg /ks
              minimální objednávka: 9 kg
              filet bez kůže, Trim E                                                                    porce
              obj. kód       specifikace                                                                150 g
              49607152       cca 1,1 - 1,4 kg /ks
              minimální objednávka: 9 kg

              porce s kůží
              obj. kód       specifikace
              49607188       10x 150 g, (bal. 1,5 kg)
              minimální objednávka: 6 balení
              porce bez kůže
              obj. kód       specifikace
              49607192       10x 150 g, (bal. 1,5 kg)
              minimální objednávka: 6 balení








                                                        Recept




                                                        Lososový burger
                                                        4 hamburgerové bulky, 2 filety lososa, 2 žloutky,
                                                        2 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce citronové šťávy,
                                                        2 stroužky česneku, okurka, 2 ředkvičky, čerstvá rukola,
                                                        čerstvě nasekaný kopr, rostlinný olej, sůl a čerstvě mletý pepř

                                                        Troubu předehřejte na 220 °C. Filety osušte, osolte a opepřete.
                                                        Rybu dejte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do pře-
                                                        dehřáté trouby na zhruba 15 minut. Do mixéru dejte žloutky,
                                                        hořčici, citronovou šťávu, česnek, sůl a pomalu mixujte. V prů-
                                                        běhu mixování přidávejte olej, dokud nevznikne hladká, hustší
                                                        majonéza. Hamburgerovou bulku lehce ohřejte řeznou stranou
                                                        na  pánvi,  poté  potřete  připravenou  majonézou,  navrstvěte
                                                        kousky lososa, tenké plátky okurky a ředkviček, rukolu, kopr
                                                        a ještě jednu stejnou vrstvu. Vše přiklopte vrchním dílem bulky.


       36          www.jip-potraviny.cz
   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41