Page 27 - JIP katalog ryby 2024
P. 27
Pstruh lososovitý
Pstruh lososovitý - Oncorhynchus mykiss
celý, kuchaný
obj. kód specifikace
48901019 cca 500 - 1 500 g /ks, (bal.1 kg), VL
Jedná se o pstruha, který se chová pro jeho růžové maso a vynikající chuťové vlastnosti masa. Tito pstruzi jsou
vhodní k filetování. Pstruha je možno připravovat dušením, pečením, uzením i grilováním, nedoporučuje se frito-
vání, po kterém nejde maso oddělit od žeber, je příliš vysušené.
Pstruh lososovitý
- Oncorhynchus mykiss
filet, s kůží
obj. kód specifikace
48901020 cca 150 - 400 g /ks
(bal. 1 kg), VL
Candát
obecný
filet, s kůží
obj. kód specifikace
49651089 cca 120 - 170 g /ks, VL
Candát obecný je jedním ze dvou druhů candáta, který se vyskytuje na území České republiky. Tato ryba je
vysazována do revírů jako doplňková ryba. Spolu se štikou jsou hospodářsky nejvýznamnější dravé ryby u nás.
Maso má bílou až narůžovělou barvu a je velmi kvalitní. Má tuhou konzistenci a je šťavnatější než štika. Nemá
žádné svalové kůstky.
SLADKOVODNÍ RYBY CHLAZENÉ 27