Page 27 - JIP katalog ryby 2024
P. 27

Pstruh lososovitý


























                               Pstruh lososovitý - Oncorhynchus mykiss
                               celý, kuchaný
                               obj. kód      specifikace
                               48901019      cca 500 - 1 500 g /ks, (bal.1 kg), VL


            Jedná se o pstruha, který se chová pro jeho růžové maso a vynikající chuťové vlastnosti masa. Tito pstruzi jsou
            vhodní k filetování. Pstruha je možno připravovat dušením, pečením, uzením i grilováním, nedoporučuje se frito-
            vání, po kterém nejde maso oddělit od žeber, je příliš vysušené.





                                                                           Pstruh lososovitý
                                                                           - Oncorhynchus mykiss
                                                                           filet, s kůží
                                                                           obj. kód      specifikace
                                                                           48901020      cca 150 - 400 g /ks
                                                                                         (bal. 1 kg), VL













                                                                       Candát



                                                                                           obecný




                                                                            filet, s kůží
                                                                            obj. kód       specifikace
                                                                            49651089       cca 120 - 170 g /ks, VL


            Candát obecný je jedním ze dvou druhů candáta, který se vyskytuje na území České republiky. Tato ryba je
            vysazována do revírů jako doplňková ryba. Spolu se štikou jsou hospodářsky nejvýznamnější dravé ryby u nás.
            Maso má bílou až narůžovělou barvu a je velmi kvalitní. Má tuhou konzistenci a je šťavnatější než štika. Nemá
            žádné svalové kůstky.


                                                                            SLADKOVODNÍ RYBY CHLAZENÉ             27
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32