Page 42 - JIP katalog maso 2024
P. 42

ZADNÍ KONČETINA
                                                                  KOLENO ZADNÍ



                                                                  Vepřová kolena jsou tvořena ze svalů, šlach, vaziva a kůže
                                                                  s velkým obsahem kolagenu se značným podílem kosti. Jsou
                                                                  velmi oblíbené na pečení, uzení a zejména grilování.

















                                            PŘEDNÍ KONČETINA
                            KOLENO PŘEDNÍ



         Přední koleno je menší a libovější než koleno zadní. Je vhodné pře-
         devším na vaření, kdy z něj připravíte například skvělý ovar nebo
         guláš. Využívá se také do sulcu, tlačenky nebo na moravské vrabce.




            49652072     Vepřové koleno zadní cca 3 kg                            3 kg     OA


            49652071     Vepřové koleno přední cca 3 kg                           3 kg     OA
            49652051     Vepřové koleno BK a kůže cca 3 kg                        3 kg     VAK









                                                                               Pečené vepřové

                                                                              koleno na medu




                                                                             1 ks vepřové koleno, 1 ks střední cibule, 2-3 stroužky
                                                                             česnek,  250    ml    černé  pivo,  2  lžíce  med,  1  lžíce
                                                                             grilovacího koření bez soli, 1 lžíce dijónská hořčice,
                                                                             sůl, pepř, slunečnicový olej


                                                                             Marinádu  připravte  v  tlustostěnné  pánvi  či  v  hrnci.
                                                                             Na oleji osmažte najemno nakrájenou cibulku. Jakmile
                                                                             cibulka zezlátne, přidejte na plátky nakrájené stroužky
                                                                             česneku  a  nechte  česnek  provonět  cibulku.  Poté
                                                                             přidejte  grilovací  koření  a  zalijte  vše  připraveným
                                                                             pivem. Do směsi přidejte ještě med, hořčici, sůl a pepř.
                                                                             Takto připravenou marinádu nechte ještě zhruba 20
                                                                             minut lehce probublávat.
                                                                             Mezitím  si  troubu  rozehřejte  na  110°C.  Kůži  na
                                                                             koleni nakrojte tak, aby řezy tvořily mřížku a pořádně
                                                                             maso  osolte  a  opepřete.  Poté  vložte  koleno  do
                                                                             pekáče,  přelijte  marinádou  a  pod  pokličkou  pečte
                                                                             6 hodin. Sundejte pokličku a ještě koleno dopečte
                                                                             na zvýšenou teplotu 200°C na gril zhruba 30 minut.
                                                                             Během dopélání maso podlévejte výpekem.

      40          WWW.JIP-POTRAVINY.CZ
   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47