Page 39 - JIP katalog maso 2024
P. 39

ZADNÍ KONČETINA
                                                                      VEPŘOVÁ KÝTA



                                                                      Kvalitní a velmi chutné skupenství svalů ze zadní končetiny
                                                                      neobsahující  téměř  žádný  tuk  a  šlachy.  Rozbouráním  kýty
                                                                      získáme několik svalů – spodní a vrchní šál, ořech, květovou
                                                                      špičku a váleček. Vhodná je především na výrobu šunek. Po-
                                                                      užívá se ale i na minutkovou kuchyni, na plátkování k výrobě
                                                                      řízků a na uzení.










              49500158     Vepřová kýta BK 4D cca 10 kg                            10 kg     VAK

              49652045     Vepřová kýta BK cca 3 kg                                 3 kg     VAK

              49601001     Vepřová kýta BK 4D cca 7 kg                              7 kg     VAK








                                         PŘEDNÍ KONČETINA
                            VEPŘOVÁ PLEC



        Je skupina ramenních svalů – velká plec, kulatá plec, plochá plec
        a plátek. Hmotnost plece ve výrobní úpravě bývá 3,5–4,5 kg dle
        jateční hmotnosti prasete. Hodí se převážně k pečení, dušení a
        mletí.






              49500163     Vepřová plec BK 4D cca 6 kg                              6 kg     VAK


              49652048     Vepřová plec BK 4D cca 3 kg                              3 kg     VAK

              49601002     Vepřová plec BK s kůží 4D cca 5 kg                       5 kg     VAK



              49651310     Vepřové žebra plochá cca 900 g                          900 g     VAK
              49660087     Vepřové žebra cca 1 kg                                   1 kg     VAK




                                                                            HRUDNÍ ČÁST
                                                                            VEPŘOVÉ ŽEBRA



                                                                            Seříznutím žeber z boku vznikne soustava plochých
                                                                            žeber, kde v mezižebří zůstává velice chutné maso.
                                                                            Žebra jsou ideální k pečení, grilování, ale také k
                                                                            uzení.




                                                                                         VEPŘOVÉ MASO            37
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44