Page 39 - JIP katalog maso 2024
P. 39
ZADNÍ KONČETINA
VEPŘOVÁ KÝTA
Kvalitní a velmi chutné skupenství svalů ze zadní končetiny
neobsahující téměř žádný tuk a šlachy. Rozbouráním kýty
získáme několik svalů – spodní a vrchní šál, ořech, květovou
špičku a váleček. Vhodná je především na výrobu šunek. Po-
užívá se ale i na minutkovou kuchyni, na plátkování k výrobě
řízků a na uzení.
49500158 Vepřová kýta BK 4D cca 10 kg 10 kg VAK
49652045 Vepřová kýta BK cca 3 kg 3 kg VAK
49601001 Vepřová kýta BK 4D cca 7 kg 7 kg VAK
PŘEDNÍ KONČETINA
VEPŘOVÁ PLEC
Je skupina ramenních svalů – velká plec, kulatá plec, plochá plec
a plátek. Hmotnost plece ve výrobní úpravě bývá 3,5–4,5 kg dle
jateční hmotnosti prasete. Hodí se převážně k pečení, dušení a
mletí.
49500163 Vepřová plec BK 4D cca 6 kg 6 kg VAK
49652048 Vepřová plec BK 4D cca 3 kg 3 kg VAK
49601002 Vepřová plec BK s kůží 4D cca 5 kg 5 kg VAK
49651310 Vepřové žebra plochá cca 900 g 900 g VAK
49660087 Vepřové žebra cca 1 kg 1 kg VAK
HRUDNÍ ČÁST
VEPŘOVÉ ŽEBRA
Seříznutím žeber z boku vznikne soustava plochých
žeber, kde v mezižebří zůstává velice chutné maso.
Žebra jsou ideální k pečení, grilování, ale také k
uzení.
VEPŘOVÉ MASO 37