Page 11 - JIP magazín jaro 2021
P. 11
Rady a tipy
Panaeus vannamei
KREVETY CELÉ (PŘEDVAŘENÉ)
Tatarák z krevet
Videonávod a recept JIP-POTRAVINY.CZ/CHLAZENA-RYBA
k přípravě krevet
FOTO: rybí úsek CC Ostrava
Suroviny:
150 g předvařených krevet
(po oloupání zůstane 90-100 g),
30 g avokáda, 15 g cibule/šalotky,
Tatarák 3 cl panenského olivového oleje,
½ menšího citronu,
z krevet kvalitní bageta,
sůl, pepř,
snítka pažitky nebo kopru
Předvařené krevety očistíme, oloupeme
a poté nahrubo nasekáme. Cibuli nebo
šalotku očistíme a nakrájíme najemno.
Avokádo rozpůlíme podélně, pomocí lžíce
oddělíme dužinu od slupky a nasekáme
nahrubo. Všechny ingredience vložíme do
mísy, osolíme, opepříme bílým pepřem,
zakápneme šťávou z citronu a olivovým
olejem. Přidáme nasekané bylinky a opa-
trně ingredience promícháme. Tvořít-
kem či lžící servírujeme na talíř. Zdobíme
použitými bylinkami, salátem, případně
jednou celou krevetou. Zbytkem oleje
pomažeme bagetu a na pánvi, v troubě
nebo na grilu dokřupava opečeme. Bagetu
nekrájíme, ale trháme.
11
MAGAZÍN JARO 2021