Page 27 - Magazín JIP Potraviny
P. 27

Smažený
                                                                    kapr












                                                Smažený kapr
                              s domácím bramborovým salátem


                        Na salát: 1 kg brambor (varný typ A), 150 g mrkve, 75 g celeru, 75 g petržele, 1 menší cibule,
                      4 natvrdo uvařená vejce, 150 g kyselých okurek, 6 lžic majonézy, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl a pepř
           Na kapra: 4 porce kapra o váze cca 200 g (filety nebo podkovy), 5 lžic hladké mouky, 2 vejce, 250 g strouhanky, 200 g sádla, sůl

        Jednotlivé porce kapra osolte a postupně obalte v hladké mouce, rozšlehaných vejcí�ch a strouhance. Ve vyšší� pánvi rozehřejte sádlo, ve
        kterém porce kapra z obou stran usmažte dozlatova. Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout a oloupejte. Mrkev, celer a petržel
        uvařte a nechte vychladnout. Cibuli nakrájejte nadrobno, kořenovou zeleninu na malé kostky, stejně jako kyselé okurky, a vše vložte do mí�sy.
        Přidejte majonézu, hořčici, nálev z okurek, sůl, pepř a promí�chejte. Pak přidejte přes kolečko protlačené oloupané brambory a na kostičky
                         nakrájená vařená vejce. Opatrně promí�chejte a dochuťte. Hotový salát nechte vychladit a uležet.


                                                                                                                27
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32