Page 22 - Magazín JIP Potraviny
P. 22

Linecké


               420 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 280 g másla, 4 žloutky, 2 vanilkové cukry,
                                lžička citronové kůry, lískooříšková pomazánka

               Prosátou mouku smí�chejte s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidejte změklé máslo, žlout-
               ky a nastrouhanou citronovou kůru. Všechny ingredience zpracujte do hladkého těsta, které
               zabalte do potravinářské fólie a odložte alespoň na hodinu do ledničky. Poté těsto rozválejte
               na plát silný zhruba 3 mm a vykrajovátkem tvořte nejrůznější� tvary. Cukroví� pak přeneste
               na plech vyložený pečicí�m papí�rem a pečte na 180 °C asi osm minut. Po vychladnutí� cukroví�
                                     slepte lí�skooří�škovou pomazánkou.


















                       Linecké




















































       22
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27