Page 24 - Magazín JIP Potraviny
P. 24

Medové
                                 perníčky


































                                            Medové perníčky

                      400 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 50 g másla, 2 vejce, 30 g medu, lžička jedlé sody,
                                          lžička perníkového koření, vajíčko na potření
                                      Bílková poleva: bílek, moučkový cukr, citronová šťáva

       Prosátou mouku, moučkový cukr, jedlou sodu a perní�kové koření� smí�chejte. Přidejte změklé máslo, vejce a med a vypracujte těsto. Zabalte
       ho do potravinářské fólie a dejte odležet do lednice. Odleželé těsto pak vyválejte na plát silný zhruba 5 milimetrů, ze kterého vykrajujte
       tvary. Plech vyložte pečicí�m papí�rem a perní�čky na něj přendejte. Pečte je při 160 °C 8–10 minut. Ihned po vyjmutí� z trouby potřete perní�čky
         rozšlehaným vejcem. Vyšlehání�m bí�lku, moučkového cukru a citronové šťávy vytvořte polevu, se kterou vychladlé perní�čky ozdobte.


       24
   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29