Page 24 - Magazín JIP Potraviny
P. 24
Medové
perníčky
Medové perníčky
400 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 50 g másla, 2 vejce, 30 g medu, lžička jedlé sody,
lžička perníkového koření, vajíčko na potření
Bílková poleva: bílek, moučkový cukr, citronová šťáva
Prosátou mouku, moučkový cukr, jedlou sodu a perní�kové koření� smí�chejte. Přidejte změklé máslo, vejce a med a vypracujte těsto. Zabalte
ho do potravinářské fólie a dejte odležet do lednice. Odleželé těsto pak vyválejte na plát silný zhruba 5 milimetrů, ze kterého vykrajujte
tvary. Plech vyložte pečicí�m papí�rem a perní�čky na něj přendejte. Pečte je při 160 °C 8–10 minut. Ihned po vyjmutí� z trouby potřete perní�čky
rozšlehaným vejcem. Vyšlehání�m bí�lku, moučkového cukru a citronové šťávy vytvořte polevu, se kterou vychladlé perní�čky ozdobte.
24