Page 26 - Magazín JIP Potraviny
P. 26
Rybí
polévka
Rybí polévka
1 kapří hlava, 200 g kapřího masa (od ocasu), 1 malá cibule, 6 kuliček černého pepře, sůl,
200 ml suchého bílého vína, 60 g másla, 60 g mouky, 1 velká mrkev, 2 stonky řapíkatého celeru,
6 hlaviček růžičkové kapusty, špetka muškátového květu, petrželka na ozdobu
Rybí� hlavu omyjte, odstraňte žábry s očima a vložte do hrnce se studenou vodou. Cibuli oloupejte, rozpulte
a s kuličkami pepře a ví�nem přidejte do hrnce. Vše přiveďte k varu, osolte a zvolna hodinu vařte.
Asi 20 minut před koncem vaření� přidejte očištěné rybí� maso (vcelku). V další�m hrnci připravte z másla
a mouky světlou jí�šku. Zalijte ji zchladlým, přeceděným rybí�m vývarem, dobře rozmí�chejte a nechte zvol-
na provářet. Mrkev, celer a růžičkovou kapustu očistěte, nakrájejte na kousky, přisypte do hrnce a uvařte
doměkka. Rybí� maso zbavte kostí� a vložte do hotové polévky. Dochuťte solí� a muškátovým květem.
Bramborový
salát
26