Page 26 - Magazín JIP Potraviny
P. 26

Rybí
                                                                         polévka




























                                   Rybí polévka

           1 kapří hlava, 200 g kapřího masa (od ocasu), 1 malá cibule, 6 kuliček černého pepře, sůl,
         200 ml suchého bílého vína, 60 g másla, 60 g mouky, 1 velká mrkev, 2 stonky řapíkatého celeru,
                6 hlaviček růžičkové kapusty, špetka muškátového květu, petrželka na ozdobu

       Rybí� hlavu omyjte, odstraňte žábry s očima a vložte do hrnce se studenou vodou. Cibuli oloupejte, rozpulte
       a s kuličkami pepře a ví�nem přidejte do hrnce. Vše přiveďte k varu, osolte a zvolna hodinu vařte.
       Asi 20 minut před koncem vaření� přidejte očištěné rybí� maso (vcelku). V další�m hrnci připravte z másla
       a mouky světlou jí�šku. Zalijte ji zchladlým, přeceděným rybí�m vývarem, dobře rozmí�chejte a nechte zvol-
       na provářet. Mrkev, celer a růžičkovou kapustu očistěte, nakrájejte na kousky, přisypte do hrnce a uvařte
       doměkka. Rybí� maso zbavte kostí� a vložte do hotové polévky. Dochuťte solí� a muškátovým květem.







                                                                   Bramborový
                                                                   salát


















       26
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31