Page 21 - Magazín JIP Potraviny
P. 21
Jablečný štrúdl
balíček listového těsta
6 velkých jablek
skořicový cukr
rozinky
rum
vlašské ořechy
strouhanka
Rozinky namočte ideálně přes noc do rumu.
Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Vlašské ořechy
nasekejte na menší� kousky. Listové těsto vyválejte na dva
tenké pláty. Ty lehce posypte strouhankou a rovnoměrně
na ně rozložte nastrouhaná jablka, nasekané ořechy, ro-
zinky a posypte skořicovým cukrem. Těsta zamotejte do Kakaové
závinů, které přeneste na plech. Pečte v troubě při 170 °C
asi půl hodiny. sušenky
Kakaové sušenky
200 g hladké mouky
100 g moučkového cukru + na posypání
150 g másla
100 g kakaa
2 vejce
150 g mandlí
lžička prášku do pečiva
lžička jedlé sody
lžička vanilkového extraktu
Prosátou mouku, kakao, prášek do pečiva a sodu smí�chejte.
Mandle rozmixujte najemno a přidejte je k mouce. Máslo vyšlehej-
te s cukrem, vejci a vanilkovým extraktem. Tuto směs opatrně
vmí�chejte k mouce a vytvořte těsto. To pak nechte odležet v led-
nici. Poté z těsta tvořte tvary podobné šiškám, které na povrchu
několikrát naří�zněte. Sušenky pečte na 180 °C asi 20 minut.
Po dopečení� je posypte moučkovým cukrem.
21