Page 33 - Magazín JIP Potraviny
P. 33
Adventní svařák
1 l dobrého červeného vína
cukr dle chuti
celá skořice
hřebíček
badyán
plátky jablka a pomeranče
Do hrnce nalijte ví�no, k němu přidejte koření�, můžete
přidat plátky jablka a pomeranče – důkladně však
očistěte jejich slupku. Do ví�na přisypte také cukr a ne-
chte ho ohří�vat, ví�no by se však nemělo vařit. Pak už ho
adventní jen přelijte do skleniček a ozdobte podle vaší� fantazie.
SVAŘÁK Nealko jablečný svařák
1 l jablečného moštu
nebo kvalitního jablečného džusu
30 g cukru
2 celé skořice
5 hřebíčků
5 badyánů
tři plátky zázvoru
špetka mleté skořice
Mošt nebo džus nalijte do hrnce, přijdete plátky zázvo-
ru a koření�. Vše nechte asi čtvrt hodiny mí�rně povařit.
Poté koření� vyjměte a svařák rozlijte do sklenic. Do
každé skleničky můžete přidat celou skořici a badyán
pro ozdobu i dochucení�.
33
MAGAZÍN 5/2021