Page 30 - Magazín JIP Potraviny
P. 30

linecké




























                                                                                      210 g hladké mouky
                                                                                          140 g másla
                                                                                          70 g cukru
                                                                                         vanilkový cukr
                                                                                           2 žloutky
                                                                                        citronová kůra
                                                                                         džem dle chuti










                                                                               linecké
                                                          cukroví











                                Do prosáté mouky přidejte na kostky nakrájené změklé máslo, cukr, žloutky a citronovou
                                kůru a rukama vypracujte těsto. Zabalte jej do fólie a dejte do lednice odpočinout. Těsto
                                pak rozválejte na zhruba 3 mm silnou placku, ze které vykrajujte kolečka a hvězdičky či jiné
                                tvary. Polovinu nechte plných, u poloviny vykrojte střed. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C,
                                dokud nezrůžoví�. Vychladlé cukroví� k sobě slepte džemem.




       30     MAGAZÍN 5/2021
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35