Page 30 - Magazín JIP Potraviny
P. 30
malinové
tartaletky
MAlInovÉ TARTAlETKY
Těsto: 150 g hladké mouky, 75 g másla, 50 g cukru, 2 žloutky
Náplň: 150 ml smetany ke šlehání, 150 g cukru, 1 vejce, 2 žloutky, lžička vanilkového extraktu, 200 g čerstvých malin
Ž mouky a změklého másla vytvořte drobenku, do které přidejte cukr a žloutky. Ž ingrediencí� vytvořte těsto, které nechte alespoň
půl hodiny odpočinout v lednici. Formy na tartaletky vymažte máslem a vysypte moukou. Připravené těsto rozválejte a natlačte
do formiček, přebytky okrájejte. Do formiček vložte kousek pečicí�ho papí�ru a na něj fazole. Formičky s korpusy vložte do trouby
a pečte zhruba 10 minut na 180 °C. Pak papí�r a fazole odstraňte a pečte ještě zhruba pět minut. Korpusy vyjměte z trouby a připravte
si náplň. Smetanu, vají�čko, žloutky, vanilkový extrakt a cukr vyšlehejte. Směs nalijte na korpusy a pečte na 160 °C asi 15 minut.
Po vyjmutí� dejte na tartaletky hustě čerstvé maliny a nechte vychladnout.
30