Page 28 - Magazín JIP Potraviny
P. 28
malinový
koláč
MAlInový Kolác
Těsto:
280 g hladké mouky
90 g moučkového cukru
200 g másla
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 vejce
Náplň:
375 ml smetany ke šlehání
230 g čerstvého sýru
210 g moučkového cukru
120 ml zakysané smetany
lžíce vanilkového extraktu
čerstvé maliny
Mouku prosejte a smí�chejte s práškem do peči-
va. Máslo, cukr a vejce vyšlehejte do pěny. Směs
pak smí�chejte s moukou a vytvořte těsto, které
dejte do dortové formy, ponechte i okraj. Těs-
to vložte do trouby a pečte zhruba 20 minut na
180 °C. Korpus pak nechte vychladnout. Smeta-
nu vyšlehejte do tuhé šlehačky. V jiné mí�se vy-
šlehejte čerstvý sýr, moučkový cukr a vanilkový
extrakt. Nakonec vmí�chejte zakysanou smetanu malinový
koláč
a připravenou šlehačku a vše promí�chejte. Krém
nalijte na upečený korpus a hustě poklaďte ma-
linami. Koláč nechte vychladit v lednici ideálně
přes noc.
28