Page 28 - Magazín JIP Potraviny
P. 28

malinový
                                          koláč












       MAlInový Kolác





       Těsto:
       280 g hladké mouky
       90 g moučkového cukru
       200 g másla
       1 prášek do pečiva
       1 vanilkový cukr
       1 vejce

       Náplň:
       375 ml smetany ke šlehání
       230 g čerstvého sýru
       210 g moučkového cukru
       120 ml zakysané smetany
       lžíce vanilkového extraktu
       čerstvé maliny

       Mouku prosejte a smí�chejte s práškem do peči-
       va. Máslo, cukr a vejce vyšlehejte do pěny. Směs
       pak smí�chejte s moukou a vytvořte těsto, které
       dejte  do  dortové  formy,  ponechte  i  okraj.  Těs-
       to vložte do trouby a pečte zhruba 20 minut na
       180 °C. Korpus pak nechte vychladnout. Smeta-
       nu vyšlehejte do tuhé šlehačky. V jiné mí�se vy-
       šlehejte čerstvý sýr, moučkový cukr a vanilkový
       extrakt. Nakonec vmí�chejte zakysanou smetanu                                   malinový
                                                                                       koláč
       a připravenou šlehačku a vše promí�chejte. Krém
       nalijte na upečený korpus a hustě poklaďte ma-
       linami. Koláč nechte vychladit v lednici ideálně
       přes noc.
       28
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33