Page 27 - Magazín JIP Potraviny
P. 27
REd vElvET
Korpus:
400 g hladké mouky
lžíce kakaa
lžička prášku do pečiva
330 g cukru
120 g másla
250 ml podmáslí
250 ml oleje
2 vejce
lžička bílého vinného octa
lžička vanilkového extraktu
lžíce červeného potravinářského barviva
Krém:
400 g čerstvého krémového sýru
(např. Philadelphia)
500 g mascarpone
600 ml smetany ke šlehání
150 g moučkového cukru
lžička vanilkového extraktu
čerstvé jahody
Mouku smí�chejte s kakaem a práškem do peči-
va. V další� mí�se vyšlehejte máslo s cukrem.
Poté přidejte vejce a opět vyšlehejte. Nakonec
přilijte olej, podmáslí�, vinný ocet, vanilkový
extrakt a přidejte barvivo. Do směsi pak při-
sypte mouku s kakaem a práškem do pečiva
a vytvořte hladké těsto. Připravte si dvě dor-
tové formy, které vymažte máslem. Těsto do
nich rovnoměrně nalijte a dejte péct do trouby
předehřáté na 175 °C zhruba na půl hodiny.
Mezití�m vyšlehejte krémový sýr s mascar-
pone, přidejte cukr, vanilkový extrakt a znovu
vyšlehejte. Bokem vyšlehejte ze smetany tu-
hou šlehačku a opatrně vmí�chejte do krému.
Upečené korpusy rozří�zněte napůl, vršek kor-
pusů seří�zněte do roviny. Na první� dí�l korpusu
naneste krém a položte na něj další� korpus.
Takto navrstvěte všechny korpusy, a nakonec
celý dort krémem ještě potřete. Seří�znuté části
korpusů rozdrobte a dort drobečky posypte.
Jahody nakrájejte a dort jimi ozdobte.
27