Page 27 - Magazín JIP Potraviny
P. 27

REd vElvET






                                                                               Korpus:
                                                                               400 g hladké mouky
                                                                               lžíce kakaa
                                                                               lžička prášku do pečiva
                                                                               330 g cukru
                                                                               120 g másla
                                                                               250 ml podmáslí
                                                                               250 ml oleje
                                                                               2 vejce
                                                                               lžička bílého vinného octa
                                                                               lžička vanilkového extraktu
                                                                               lžíce červeného potravinářského barviva

                                                                               Krém:
                                                                               400 g čerstvého krémového sýru
                                                                               (např. Philadelphia)
                                                                               500 g mascarpone
                                                                               600 ml smetany ke šlehání
                                                                               150 g moučkového cukru
                                                                               lžička vanilkového extraktu
                                                                               čerstvé jahody



                                                                               Mouku smí�chejte s kakaem a práškem do peči-
                                                                               va.  V  další�  mí�se  vyšlehejte  máslo  s  cukrem.
                                                                               Poté přidejte vejce a opět vyšlehejte. Nakonec
                                                                               přilijte  olej,  podmáslí�,  vinný  ocet,  vanilkový
                                                                               extrakt a přidejte barvivo. Do směsi pak při-
                                                                               sypte  mouku  s  kakaem  a  práškem  do  pečiva
                                                                               a vytvořte hladké těsto. Připravte si dvě dor-
                                                                               tové  formy,  které  vymažte  máslem.  Těsto  do
                                                                               nich rovnoměrně nalijte a dejte péct do trouby
                                                                               předehřáté  na  175  °C  zhruba  na  půl  hodiny.
                                                                               Mezití�m  vyšlehejte  krémový  sýr  s  mascar-
                                                                               pone, přidejte cukr, vanilkový extrakt a znovu
                                                                               vyšlehejte.  Bokem  vyšlehejte  ze  smetany  tu-
                                                                               hou  šlehačku  a  opatrně  vmí�chejte  do krému.
                                                                               Upečené korpusy rozří�zněte napůl, vršek kor-
                                                                               pusů seří�zněte do roviny. Na první� dí�l korpusu
                                                                               naneste  krém  a  položte  na  něj  další�  korpus.
                                                                               Takto navrstvěte všechny korpusy, a nakonec
                                                                               celý dort krémem ještě potřete. Seří�znuté části
                                                                               korpusů  rozdrobte  a  dort  drobečky  posypte.
                                                                               Jahody nakrájejte a dort jimi ozdobte.























                                                                                                                27
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32