Page 29 - Magazín JIP Potraviny
P. 29

TIRAMISU dEZERT


        S MAlInAMI                                                                             tiramisu



                                                                                               s malinami

        balení cukrářských piškotů
        250 g mascarpone
        2 vejce
        50 g cukru
        1 šálek espressa
        50 g kvalitního kakaa
        čerstvé maliny

         �
        Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Do
        směsi  přidejte  mascarpone.  Ž  bí�lků  vy-
        šlehejte tuhý sní�h a opatrně ho vmí�chejte
        do krému. Do něj přidejte také část malin,
        část si ponechte stranou. Do vychladlého
        espressa namočte piškoty a skládejte je
        kří�žem  vždy  tři  vedle  sebe.  Na  každou
        vrstvu pak naneste trochu krému s ma-
        linami a posypte kakaem. Takto na sebe
        naskládejte  tři  vrstvy  a  vršek  dezertu
        ještě ozdobte malinami.




                                                                                  JAHodovÉ REZY





                                                                                  Korpus:
                                                                                  300 g polohrubé mouky
                                                                                  180 g moučkového cukru
                                                                                  4 vejce
                                                                                  100 ml oleje
                     jahodové                                                     100 ml mléka
                     řezy                                                         2 lžičky prášku do pečiva
                                                                                  lžíce kakaa
                                                                                  Krém:
                                                                                  500 g tučného tvarohu
                                                                                  350 g zakysané smetany
                                                                                  60 g moučkového cukru
                                                                                  balíček vanilkového cukru
                                                                                  lžíce rumu
                                                                                  250 g čerstvých jahod
                                                                                  2 balíčky dortového želé

                                                                                  Prosátou  mouku  smí�chejte  s  práškem  do
                                                                                  pečiva a kakaem. Vejce vyšlehejte s cukrem
                                                                                  do  pěny  a  postupně  do  směsi  přidávejte
                                                                                  mouku,  olej  a  mléko  a  vypracujte  hladké
                                                                                  těsto.  To  pak  nalijte  do  pečicí�m  papí�rem
                                                                                  vyložené  formy  a  pečte  v  troubě  přede-
                                                                                  hřáté na 180 °C 15–20 minut, po dopečení�
                                                                                  nechte  korpus  vychladnout.  Ingredience
                                                                                  na krém promí�chejte a rozetřete na korpus.
                                                                                   �
                                                                                  Želatinu připravte podle návodu, smí�chej-
                                                                                  te  ji  s  nakrájenými  jahody,  rozetřete  na
                                                                                  krém a nechte ztuhnout v chladu. Dezert
                                                                                  pak rozkrájejte na kostky.

                                                                                                                29
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34