Page 29 - Magazín JIP Potraviny
P. 29
TIRAMISU dEZERT
S MAlInAMI tiramisu
s malinami
balení cukrářských piškotů
250 g mascarpone
2 vejce
50 g cukru
1 šálek espressa
50 g kvalitního kakaa
čerstvé maliny
�
Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Do
směsi přidejte mascarpone. Ž bí�lků vy-
šlehejte tuhý sní�h a opatrně ho vmí�chejte
do krému. Do něj přidejte také část malin,
část si ponechte stranou. Do vychladlého
espressa namočte piškoty a skládejte je
kří�žem vždy tři vedle sebe. Na každou
vrstvu pak naneste trochu krému s ma-
linami a posypte kakaem. Takto na sebe
naskládejte tři vrstvy a vršek dezertu
ještě ozdobte malinami.
JAHodovÉ REZY
Korpus:
300 g polohrubé mouky
180 g moučkového cukru
4 vejce
100 ml oleje
jahodové 100 ml mléka
řezy 2 lžičky prášku do pečiva
lžíce kakaa
Krém:
500 g tučného tvarohu
350 g zakysané smetany
60 g moučkového cukru
balíček vanilkového cukru
lžíce rumu
250 g čerstvých jahod
2 balíčky dortového želé
Prosátou mouku smí�chejte s práškem do
pečiva a kakaem. Vejce vyšlehejte s cukrem
do pěny a postupně do směsi přidávejte
mouku, olej a mléko a vypracujte hladké
těsto. To pak nalijte do pečicí�m papí�rem
vyložené formy a pečte v troubě přede-
hřáté na 180 °C 15–20 minut, po dopečení�
nechte korpus vychladnout. Ingredience
na krém promí�chejte a rozetřete na korpus.
�
Želatinu připravte podle návodu, smí�chej-
te ji s nakrájenými jahody, rozetřete na
krém a nechte ztuhnout v chladu. Dezert
pak rozkrájejte na kostky.
29