Page 25 - Magazín JIP Potraviny
P. 25

jahodová
                               roláda















                                                                         JAHodová RoládA






                                                                         Korpus:
                                                                         60 g polohrubé mouky
                                                                         60 g cukru
                                                                         6 vajec
                                                                         kapka červeného potravinářského barviva

                                                                         Krém:
                                                                         200 g mascarpone
                                                                         100 g čerstvého krémového sýru
                                                                         300 ml smetany ke šlehání
                                                                         50 g cukru moučka
                                                                         čerstvé jahody
                                                                         šlehačka na ozdobení

                                                                                              �
                                                                         Bí�lky oddělte od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem
                                                                         do  pěny,  z  bí�lků  vyšlehejte  sní�h.  Opatrně  vmí�chejte
                                                                         mouku  a  vytvořte  těsto,  do  kterého  přidejte  kapku
                                                                         barviva  a  které  rozetřete  na  plech  vyložený  pečicí�m
                                                                         papí�rem.  Pečte  při  190  °C  5–10  minut,  dokud  těsto
                                                                         nevyběhne.  Po  upečení�  teplý  piškot  stočte  pomocí�
                                                                         mokré utěrky a nechte vychladnout.
                                                                         Mascarpone vyšlehejte s krémovým sýrem, smetanou
                                                                         a cukrem a přidejte na malé kousky nakrájené jahody.
                                                                         Roládu  rozmotejte,  namažte  připraveným  krémem
                                                                         a znovu zamotejte.
                                                                         Na vrch rolády dejte šlehačku a ozdobte kousky čerst-
                                                                         vých jahod.

                                                                                                                25
   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30