Page 25 - Magazín JIP Potraviny
P. 25
jahodová
roláda
JAHodová RoládA
Korpus:
60 g polohrubé mouky
60 g cukru
6 vajec
kapka červeného potravinářského barviva
Krém:
200 g mascarpone
100 g čerstvého krémového sýru
300 ml smetany ke šlehání
50 g cukru moučka
čerstvé jahody
šlehačka na ozdobení
�
Bí�lky oddělte od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem
do pěny, z bí�lků vyšlehejte sní�h. Opatrně vmí�chejte
mouku a vytvořte těsto, do kterého přidejte kapku
barviva a které rozetřete na plech vyložený pečicí�m
papí�rem. Pečte při 190 °C 5–10 minut, dokud těsto
nevyběhne. Po upečení� teplý piškot stočte pomocí�
mokré utěrky a nechte vychladnout.
Mascarpone vyšlehejte s krémovým sýrem, smetanou
a cukrem a přidejte na malé kousky nakrájené jahody.
Roládu rozmotejte, namažte připraveným krémem
a znovu zamotejte.
Na vrch rolády dejte šlehačku a ozdobte kousky čerst-
vých jahod.
25