Page 35 - Magazín JIP Potraviny
P. 35

Borůvkové                                                                           borůvkový


                 500 g borůvek                                                                     nanuk
         400 ml kvalitního bílého jogurtu
             (ideálně řeckého typu)
                     med

        Borůvky  dobře  opláchněte  a  vložte
        do mixéru. Přidejte jogurt a dle chuti
        oslaďte  medem.  Vše  rozmixujte  do
        hladké směsi. Tou pak naplňte tvoří�t-
        ka  na  nanuky  a  nechte  v  mrazáku
                   ztuhnout.




                                                                                        Ananasové


                                                                                          1 celý ananas
                                                                                     plechovka kokosové mléka
                                                                                          krupicový cukr

                                                                             Ananas okrájejte a dužinu (bez tvrdého středu)
                                             ananasový                       nakrájejte na kostky. Vložte je do mixéru, přidej-
                                             nanuk                           te  kokosové  mléko  a  pár  lžic  cukru.  Směs  roz-
                                                                             mixujte, aby se všechny ingredience spojily. Pro
                                                                             větší� jemnost můžete po rozmixování� směs ještě
                                                                             přecedit.  Pak  ji  přelijte  do  nanukových  forem
                                                                                    a nechte v mrazáku ztuhnout.





                 Jahodové


                   200 g jahod
             200 ml smetany ke šlehání
                 krupicový cukr
              pár lístků čerstvé máty
                                                                                jahodový
                                                                                nanuk
        Omyté jahody, smetanu ke šlehání� a pár
        lžic  cukru  vložte  do  mixéru.  Přidejte
        opláchnuté lí�stky máty a vše rozmixuj-
        te.  Směsí�  naplňte  tvoří�tka  na  nanuky
         a vložte na několik hodin do mrazáku.



                                                                                       Tříbarevné


                                                                                          150 g jahod
                                                                                    200 ml jahodového džusu
                                                                                         150 g manga
                                                                                    200 ml mangového džusu
                                                                                          150 g kiwi
                                                                                      100 ml perlivé vody

             tříbarevný                                                    Každé ovoce rozmixujte zvlášť. K jahodám přidejte
             nanuk                                                         jahodový  džus,  k  mangu  mangový  džus  a  ke  kiwi
                                                                           přilijte perlivou vodu. Do forem na nanuky pak pos-
                                                                           tupně dávejte jednotlivé vrstvy, vždy však předchozí  �
                                                                           vrstvu nechte v mrazáku zatuhnout, aby se tekutiny
                                                                                          nesmí�chaly.
                                                                                                                35
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40