Page 35 - Magazín JIP Potraviny
P. 35
Borůvkové borůvkový
500 g borůvek nanuk
400 ml kvalitního bílého jogurtu
(ideálně řeckého typu)
med
Borůvky dobře opláchněte a vložte
do mixéru. Přidejte jogurt a dle chuti
oslaďte medem. Vše rozmixujte do
hladké směsi. Tou pak naplňte tvoří�t-
ka na nanuky a nechte v mrazáku
ztuhnout.
Ananasové
1 celý ananas
plechovka kokosové mléka
krupicový cukr
Ananas okrájejte a dužinu (bez tvrdého středu)
ananasový nakrájejte na kostky. Vložte je do mixéru, přidej-
nanuk te kokosové mléko a pár lžic cukru. Směs roz-
mixujte, aby se všechny ingredience spojily. Pro
větší� jemnost můžete po rozmixování� směs ještě
přecedit. Pak ji přelijte do nanukových forem
a nechte v mrazáku ztuhnout.
Jahodové
200 g jahod
200 ml smetany ke šlehání
krupicový cukr
pár lístků čerstvé máty
jahodový
nanuk
Omyté jahody, smetanu ke šlehání� a pár
lžic cukru vložte do mixéru. Přidejte
opláchnuté lí�stky máty a vše rozmixuj-
te. Směsí� naplňte tvoří�tka na nanuky
a vložte na několik hodin do mrazáku.
Tříbarevné
150 g jahod
200 ml jahodového džusu
150 g manga
200 ml mangového džusu
150 g kiwi
100 ml perlivé vody
tříbarevný Každé ovoce rozmixujte zvlášť. K jahodám přidejte
nanuk jahodový džus, k mangu mangový džus a ke kiwi
přilijte perlivou vodu. Do forem na nanuky pak pos-
tupně dávejte jednotlivé vrstvy, vždy však předchozí �
vrstvu nechte v mrazáku zatuhnout, aby se tekutiny
nesmí�chaly.
35