Page 39 - Magazín JIP Potraviny
P. 39

Rebarborový koláč

        500 g rebarbory
        1 a ½ hrnku hladké mouky
        2 lžíce moučkového cukru
        1/3 hrnku třtinového cukru
        1 lžíce mléka
        185 g změklého másla
        2 vejce
        ¾ hrnku mandlové mouky

        Hladkou mouku, moučkový cukr a 125 g
        změklého másla smí�chejte a zpracujte do
        drobenky.  Přidejte  jedno  vejce  a  zpraco-
        vávejte, dokud nevznikne těsto. To zabalte
        do fólie a dejte na půl hodiny do lednice.
        Mezití�m vyšlehejte zbytek másla s cukrem
        do krému. Poté přidejte vejce a mandlo-
        vou mouku a mí�chejte, dokud se suroviny
        nespojí�.  Troubu  předehřejte  na  200  °Č
        a  menší�  plech  vyložte  pečicí�m  papí�rem.                                      rebarborový
        Těsto vyndejte z lednice a vyválejte z něj
        plát, který vložte na plech (okraje ponech-                                         koláč
        te větší�). Mandlovou směs rozprostřete na
        těsto  a  na  směs  naskládejte  nakrájenou
        rebarboru.  Okraje  těsta  přehněte  přes
        náplň,  potřete  mlékem  a  dejte  péct  na
        zhruba 35 minut.









                                                                                    Bublanina
                                                                                    s rebarborou

                                                                                    250 g rebarbory
                                                                                    400 g polohrubé mouky
                                                                                    200 g krupicového cukru
                                                                                    5 vajec
                                                                                    150 ml oleje
                                                                                    250 ml mléka
                                                                                    1 vanilkový cukr
                                                                                    1 prášek do pečiva
                                                                                    citronová kůra

                                                                                    Krupicový  a  vanilkový  cukr  smí�chej-
                                                                                    te  a  vyšlehejte  ho  s  citronovou  kůrou
                                                                                    a  vejci  do  pěny.  Pak  přidejte  mouku
                                                                                    s práškem do pečiva. Postupně přilévej-
                                                                                    te mléko a olej, dokud nevznikne hlad-
                                                                                    ké  těsto.  Plech  nebo  formu  vyložte
                                                                                    pečicí�m papí�rem. Na spodek vyskládej-
                      bublanina                                                     te polovinu na malé kousky nakrájené
                      s rebarborou                                                  rebarbory.  Poté  do  formy  vlijte  těsto
                                                                                    a zbytek rebarbory vyskládejte navrch.
                                                                                    Pečte  v  předehřáté  troubě  na  180  °Č,
                                                                                    dokud nebude těsto hotové (vyzkoušej-
                                                                                    te špejlí�). Po dopečení� můžete posypat
                                                                                    moučkovým cukrem.





                                                                                                                39
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44