Page 39 - Magazín JIP Potraviny
P. 39
Rebarborový koláč
500 g rebarbory
1 a ½ hrnku hladké mouky
2 lžíce moučkového cukru
1/3 hrnku třtinového cukru
1 lžíce mléka
185 g změklého másla
2 vejce
¾ hrnku mandlové mouky
Hladkou mouku, moučkový cukr a 125 g
změklého másla smí�chejte a zpracujte do
drobenky. Přidejte jedno vejce a zpraco-
vávejte, dokud nevznikne těsto. To zabalte
do fólie a dejte na půl hodiny do lednice.
Mezití�m vyšlehejte zbytek másla s cukrem
do krému. Poté přidejte vejce a mandlo-
vou mouku a mí�chejte, dokud se suroviny
nespojí�. Troubu předehřejte na 200 °Č
a menší� plech vyložte pečicí�m papí�rem. rebarborový
Těsto vyndejte z lednice a vyválejte z něj
plát, který vložte na plech (okraje ponech- koláč
te větší�). Mandlovou směs rozprostřete na
těsto a na směs naskládejte nakrájenou
rebarboru. Okraje těsta přehněte přes
náplň, potřete mlékem a dejte péct na
zhruba 35 minut.
Bublanina
s rebarborou
250 g rebarbory
400 g polohrubé mouky
200 g krupicového cukru
5 vajec
150 ml oleje
250 ml mléka
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
citronová kůra
Krupicový a vanilkový cukr smí�chej-
te a vyšlehejte ho s citronovou kůrou
a vejci do pěny. Pak přidejte mouku
s práškem do pečiva. Postupně přilévej-
te mléko a olej, dokud nevznikne hlad-
ké těsto. Plech nebo formu vyložte
pečicí�m papí�rem. Na spodek vyskládej-
bublanina te polovinu na malé kousky nakrájené
s rebarborou rebarbory. Poté do formy vlijte těsto
a zbytek rebarbory vyskládejte navrch.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °Č,
dokud nebude těsto hotové (vyzkoušej-
te špejlí�). Po dopečení� můžete posypat
moučkovým cukrem.
39