Page 43 - Magazín JIP Potraviny
P. 43
rebarborové
tartaletky
Rebarborové tartaletky
150 g hladké mouky, 75 g másla, 50 g třtinového cukru, 2 žloutky
Náplň: 250 g rebarbory, 150 g třtinového cukru, 150 ml smetany ke šlehání, šťáva z jednoho citronu, 1 vejce, 2 žloutky,
2 lžíce pasty z vanilkových lusků
Troubu předehřejte na 180 °Č. Mouku a máslo promí�chejte, dokud nevznikne drobenka. Poté přidejte cukr a žloutky a vypracujte hladké
těsto. Z něj vytvořte kouli, kterou nechte alespoň 20 minut odpočinout. Mezití�m vyložte plech pečicí�m papí�rem a na něj rozložte rebarboru,
kterou posypte cukrem a pokapejte citronovou šťávou. Pak ji vložte do trouby na zhruba 10 minut, dokud mí�rně nezměkne. Formičky na
tartaletky vymažte a vysypte. Těsto vyndejte z lednice a na pomoučněném vále jej rozválejte. Těsto zatlačte do formiček a přebytky okrájejte.
Nechte 15 minut chladit. Poté do formiček vložte kousek pečicí�ho papí�ru a na něj fazole, vložte do trouby a pečte zhruba 10 minut. Pak papí�r
a fazole odstraňte a pečte další�ch pět minut, dokud nebude těsto hotové. V mí�se smí�chejte smetanu, vají�čko a žloutky, vanilkovou pastu,
cukr a vyšlehejte. Část rebarbory dejte na dno koší�čku, vlijte vaječnou směs a část rebarbory dejte na vrch. Snižte teplotu v troubě na 160 °Č
�
a tartaletky pečte ještě další�ch 15 minut, dokud nebude náplň pevná.
43