Page 41 - Magazín JIP Potraviny
P. 41
Muffiny s rebarborou
300 g rebarbory
300 g hladké mouky
110 g másla
200 ml mléka
150 g třtinového cukru
2 vejce
lžička prášku do pečiva
lžička mleté skořice
Troubu předehřejte na 190 °Č. Rebarboru
muffiny rozložte na plech vyložený pečicí�m papí�rem,
s rebarborou posypte trochou cukru a vložte na 10 minut
do trouby, dokud nezměkne. Prosátou mou-
ku smí�chejte s práškem do pečiva, skořicí�
a zbylým cukrem. Přidejte nakrájenou změk-
lou rebarboru, vají�čka, mléko a rozpuštěné
máslo. Těstem naplňte připravené formy na
muffiny a pečte zhruba půl hodiny.
Lívance
s rebarborovým
jogurtem
Lívance:
130 g hladké mouky
150 ml mléka
1 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
máslo lívance
Rebarborový jogurt: s rebarborou
šťáva ze dvou pomerančů
2 lžíce třtinového cukru
300 g rebarbory nakrájené na kousky
2 kelímky řeckého jogurtu
Zloutek oddělte od bí�lku a z bí�lku vyšlehejte sní�h. Mléko vyšlehejte se žloutkem. Prosátou mouku smí�chejte s práškem do pečiva
�
a vmí�chejte do mléka se žloutkem. Mí�chejte, dokud nevznikne hladké těsto. Pak opatrně vmí�chejte vyšlehaný sní�h. Na pánvi
rozehřejte máslo a lí�vance smažte z obou stran dozlatova. Na pánev nalijte pomerančovou šťávu, přidejte cukr a rebarboru. Vše
promí�chejte a zvolna přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, pánev přikryjte poklicí� a stáhněte z plotny. Směs nechte vy-
chladnout. Lí�vance podávejte s jogurtem a rebarborovou směsí�, kterou můžete nalí�t i pří�mo na jogurt.
41