Page 41 - Magazín JIP Potraviny
P. 41

Muffiny s rebarborou

                                                                                300 g rebarbory
                                                                                300 g hladké mouky
                                                                                110 g másla
                                                                                200 ml mléka
                                                                                150 g třtinového cukru
                                                                                2 vejce
                                                                                lžička prášku do pečiva
                                                                                lžička mleté skořice

                                                                                Troubu  předehřejte  na  190  °Č.  Rebarboru
                           muffiny                                              rozložte na plech vyložený pečicí�m papí�rem,
                           s rebarborou                                         posypte trochou cukru a vložte na 10 minut
                                                                                do trouby, dokud nezměkne. Prosátou mou-
                                                                                ku  smí�chejte  s  práškem  do  pečiva,  skořicí�
                                                                                a zbylým cukrem. Přidejte nakrájenou změk-
                                                                                lou  rebarboru,  vají�čka,  mléko  a  rozpuštěné
                                                                                máslo. Těstem naplňte připravené formy na
                                                                                muffiny a pečte zhruba půl hodiny.






























              Lívance
              s rebarborovým
              jogurtem

              Lívance:
              130 g hladké mouky
              150 ml mléka
              1 vejce
              2 lžičky prášku do pečiva
              máslo                                                        lívance
              Rebarborový jogurt:                                          s rebarborou
              šťáva ze dvou pomerančů
              2 lžíce třtinového cukru
              300 g rebarbory nakrájené na kousky
              2 kelímky řeckého jogurtu

              Zloutek oddělte od bí�lku a z bí�lku vyšlehejte sní�h. Mléko vyšlehejte se žloutkem. Prosátou mouku smí�chejte s práškem do pečiva
               �
              a vmí�chejte do mléka se žloutkem. Mí�chejte, dokud nevznikne hladké těsto. Pak opatrně vmí�chejte vyšlehaný sní�h. Na pánvi
              rozehřejte máslo a lí�vance smažte z obou stran dozlatova. Na pánev nalijte pomerančovou šťávu, přidejte cukr a rebarboru. Vše
              promí�chejte a zvolna přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, pánev přikryjte poklicí� a stáhněte z plotny. Směs nechte vy-
              chladnout. Lí�vance podávejte s jogurtem a rebarborovou směsí�, kterou můžete nalí�t i pří�mo na jogurt.


                                                                                                                41
   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46