Page 42 - Magazín JIP Potraviny
P. 42
rebarborová
buchta
Rebarborová buchta
230 g rebarbory, 190 g hladké mouky, 140 g másla, 160 g třtinového cukru, 2 vejce, 60 ml mléka, 1 a ½ lžičky prášku do pečiva,
1 a ½ lžičky mletého zázvoru, lžička citronové kůry, špetka soli, lžíce třtinového cukru, šťáva z jednoho citronu
Troubu předehřejte na 160 °Č. Rebarboru nakrájejte na malé, zhruba centimetrové kousky. Kulatou nebo hranatou formu vymažte a vysypte
nebo vyložte pečicí�m papí�rem. Prosátou mouku smí�chejte s práškem do pečiva, špetkou soli, citronovou kůrou a mletým zázvorem. V další�
mí�se vyšlehejte vejce s cukrem a rozpuštěným máslem do pěny. Do vaječné směsi postupně vmí�chávejte mouku a mléko, dokud nevznikne
hladké těsto. To vlijte do připravené formy. Nakrájenou rebarboru smí�chejte se lží�cí� cukru a citronovou šťávou. Takto připravenou rebarboru
naneste rovnoměrně na těsto. Pečte zhruba 45–50 minut.
Rebarborové
minikoláčky
balení listového těsta
1 a ½ hrnku nakrájené rebarbory
180 g krémového sýru
2 lžíce cukru
1 vejce + 1 na pomazání
2 lžičky citronové šťávy
lžička citronové kůry
lžička vanilkového extraktu
moučkový cukr na posypání
Krémový sýr, cukr, citronovou šťávu,
citronovou kůru a vanilkový extrakt
vyšlehejte. Listové těsto rozválejte
a nakrájejte jej na čtverečky. Na střed
čtverečků dejte sýrovou náplň, na ni
dejte trochu rebarbory. Čí�py šátečku
zabalte dovnitř a navrch umí�stěte
rebarborové zbylou rebarboru. Rozšlehejte vají�č-
ko a koláčky potřete.
minikoláčky Pečte je na 190 °Č zhruba 15 minut.
Po upečení� je nechte vychladnout
a posypte moučkovým cukrem.
42