Page 42 - Magazín JIP Potraviny
P. 42

rebarborová
                                            buchta




















       Rebarborová buchta

       230 g rebarbory, 190 g hladké mouky, 140 g másla, 160 g třtinového cukru, 2 vejce, 60 ml mléka, 1 a ½ lžičky prášku do pečiva,
       1 a ½ lžičky mletého zázvoru, lžička citronové kůry, špetka soli, lžíce třtinového cukru, šťáva z jednoho citronu

       Troubu předehřejte na 160 °Č. Rebarboru nakrájejte na malé, zhruba centimetrové kousky. Kulatou nebo hranatou formu vymažte a vysypte
       nebo vyložte pečicí�m papí�rem. Prosátou mouku smí�chejte s práškem do pečiva, špetkou soli, citronovou kůrou a mletým zázvorem. V další�
       mí�se vyšlehejte vejce s cukrem a rozpuštěným máslem do pěny. Do vaječné směsi postupně vmí�chávejte mouku a mléko, dokud nevznikne
       hladké těsto. To vlijte do připravené formy. Nakrájenou rebarboru smí�chejte se lží�cí� cukru a citronovou šťávou. Takto připravenou rebarboru
       naneste rovnoměrně na těsto. Pečte zhruba 45–50 minut.







                                                                                     Rebarborové
                                                                                     minikoláčky

                                                                                     balení listového těsta
                                                                                     1 a ½ hrnku nakrájené rebarbory
                                                                                     180 g krémového sýru
                                                                                     2 lžíce cukru
                                                                                     1 vejce + 1 na pomazání
                                                                                     2 lžičky citronové šťávy
                                                                                     lžička citronové kůry
                                                                                     lžička vanilkového extraktu
                                                                                     moučkový cukr na posypání

                                                                                     Krémový sýr, cukr, citronovou šťávu,
                                                                                     citronovou kůru a vanilkový extrakt
                                                                                     vyšlehejte.  Listové  těsto  rozválejte
                                                                                     a nakrájejte jej na čtverečky. Na střed
                                                                                     čtverečků dejte sýrovou náplň, na ni
                                                                                     dejte trochu rebarbory. Čí�py šátečku
                                                                                     zabalte  dovnitř  a  navrch  umí�stěte
                                       rebarborové                                   zbylou rebarboru. Rozšlehejte vají�č-
                                                                                     ko a koláčky potřete.
                                       minikoláčky                                   Pečte je na 190 °Č zhruba 15 minut.
                                                                                     Po upečení� je nechte vychladnout
                                                                                     a posypte moučkovým cukrem.






       42
   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47