Page 36 - Magazín JIP Potraviny
P. 36

Španělská kuchyně















        1.                         2.                        3.                         4.















        5.                         6.                        7.                         8.














        9.                        10.                       11.                        12.








                                                 Grilovaná zelenina

                                                 Žampiony na česneku s jamónem




                                                 Suroviny:
                                                 ½ červené papriky, ½ žluté papriky, cuketa, červená cibule, žampiony, česnek, tymián,
                                                 olivový olej pomace, vinný bílý ocet, jamón, čerstvá petrželka

                                                 Papriky nakrájejte na větší kousky, cuketu a česnek na plátky (1, 2, 3), žampiony nelou-
                                                 pejte ani nezbavujte nožiček a rozkrojte je na půl a poté nakrájejte na plátky (4), cibuli
                                                 nakrájejte na měsíčky. Rozehřejte pánev s olivovým olejem a přidejte nejprve cibuli, po
                                                 chvíli červenou i žlutou papriku (5), cuketu, žampiony a tymián. Zeleninu osolte až na
                                                 závěr, aby nepustila mnoho vody a zůstala křupavá, opepřete a přisypte plátky česneku
                                                 (6, 7). Až začnou žampiony hnědnout, je zelenina hotová (8).
                                                 Na druhé pánvi rozehřejte olivový olej pomace, přidejte česnek nakrájený na kostičky (9)
                                                 a nechte ho rozvonět. Pak přisypte na pánev kostičky jamónu (10) a na plátky nakrájené
                                                 žampiony (11). Vše zprudka osmahněte, přilijte vinný bílý ocet, osolte, nakonec přidejte
                                                 nasekanou petrželku a vše promíchejte (12).








       36     MAGAZÍN 2/2021
   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41