Page 36 - Magazín JIP Potraviny
P. 36
Španělská kuchyně
1. 2. 3. 4.
5. 6. 7. 8.
9. 10. 11. 12.
Grilovaná zelenina
Žampiony na česneku s jamónem
Suroviny:
½ červené papriky, ½ žluté papriky, cuketa, červená cibule, žampiony, česnek, tymián,
olivový olej pomace, vinný bílý ocet, jamón, čerstvá petrželka
Papriky nakrájejte na větší kousky, cuketu a česnek na plátky (1, 2, 3), žampiony nelou-
pejte ani nezbavujte nožiček a rozkrojte je na půl a poté nakrájejte na plátky (4), cibuli
nakrájejte na měsíčky. Rozehřejte pánev s olivovým olejem a přidejte nejprve cibuli, po
chvíli červenou i žlutou papriku (5), cuketu, žampiony a tymián. Zeleninu osolte až na
závěr, aby nepustila mnoho vody a zůstala křupavá, opepřete a přisypte plátky česneku
(6, 7). Až začnou žampiony hnědnout, je zelenina hotová (8).
Na druhé pánvi rozehřejte olivový olej pomace, přidejte česnek nakrájený na kostičky (9)
a nechte ho rozvonět. Pak přisypte na pánev kostičky jamónu (10) a na plátky nakrájené
žampiony (11). Vše zprudka osmahněte, přilijte vinný bílý ocet, osolte, nakonec přidejte
nasekanou petrželku a vše promíchejte (12).
36 MAGAZÍN 2/2021