Page 34 - Magazín JIP Potraviny
P. 34
Španělská kuchyně
1. 2. 3. 4.
5. 6. 7. 8.
9. 10. 11. 12.
Vepřová panenka
v bylinkové krustě
Suroviny:
vepřová panenka, olivový olej pomace, sýr (ovčí
sýr, parmezán, Grana Padano, Pecorino nebo Gran
Moravia), strouhanka, bylinky (tymián, rozmarýn),
vejce
Očištěný špalík vepřové panenky zlehka osolte (1).
Na pánvi rozehřejte olej, použijte olivový poma-
ce – nepřipaluje se a nehořkne. Jakmile je pánev
rozpálená, panenku ze všech stran opečte (2, 3).
Do mísy nastrouhejte sýr (4), k němu přisypte strou-
hanku, lístky tymiánu a nasekaný rozmarýn (5)
a rozmíchejte. Do další mísy rozklepněte a rozšle-
hejte jedno vajíčko. Osmahnutou panenku obalte ve
vajíčku (6), poté ve strouhance se sýrem a bylinkami
(7, 8) a ještě jednou ve vajíčku a znovu ve strouhance
se sýrem, aby měla panenka silnou krustu. Takto
obalené maso dejte na plech (můžete ho vyložit
pečicím papírem) a vložte do předem vyhřáté trou-
by na 180 °C na 7 minut (9, 10). Upečenou panenku
vyjměte a nakrájejte na plátky (11, 12). Pokud máte
maso raději propečenější, nechte panenku na pánvi
o 2–3 minuty déle a v troubě pak o další 1–2 minuty.
34 MAGAZÍN 2/2021