Page 34 - Magazín JIP Potraviny
P. 34

Španělská kuchyně















        1.                         2.                        3.                         4.















        5.                         6.                        7.                         8.














        9.                        10.                       11.                        12.



                                                                            Vepřová panenka
                                                                            v bylinkové krustě

                                                                            Suroviny:
                                                                            vepřová panenka, olivový olej  pomace, sýr (ovčí
                                                                            sýr, parmezán, Grana Padano, Pecorino nebo Gran
                                                                            Moravia), strouhanka, bylinky (tymián, rozmarýn),
                                                                            vejce

                                                                            Očištěný špalík vepřové panenky zlehka osolte (1).
                                                                            Na pánvi rozehřejte olej, použijte olivový poma-
                                                                            ce – nepřipaluje se a nehořkne. Jakmile je pánev
                                                                            rozpálená, panenku ze všech stran opečte (2, 3).
                                                                            Do mísy nastrouhejte sýr (4), k němu přisypte strou-
                                                                            hanku, lístky tymiánu a nasekaný rozmarýn (5)
                                                                            a rozmíchejte. Do další mísy rozklepněte a rozšle-
                                                                            hejte jedno vajíčko. Osmahnutou panenku obalte ve
                                                                            vajíčku (6), poté ve strouhance se sýrem a bylinkami
                                                                            (7, 8) a ještě jednou ve vajíčku a znovu ve strouhance
                                                                            se  sýrem,  aby měla panenka  silnou  krustu.  Takto
                                                                            obalené maso dejte na plech (můžete ho vyložit
                                                                            pečicím papírem) a vložte do předem vyhřáté trou-
                                                                            by na 180 °C na 7 minut (9, 10). Upečenou panenku
                                                                            vyjměte a nakrájejte na plátky (11, 12). Pokud máte
                                                                            maso raději propečenější, nechte panenku na pánvi
                                                                            o 2–3 minuty déle a v troubě pak o další 1–2 minuty.






       34     MAGAZÍN 2/2021
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39