Page 29 - Magazín JIP Potraviny
P. 29

1.                         2.                         3.                         4.















         5.                         6.                         7.                         8.














         9.                        10.                        11.                        12.















        13.                                                   14.                        15.


                                                            Pan y tomate

                                                            Suroviny:
                                                            4 větší rajčata, 1–2 stroužky česneku, španělská šunka jamón serrano, bílá
                                                            bageta, extra panenský olivový olej, sůl, čerstvě namletý pepř
                                                            Rajčata omyjte a na struhadle je celá nastrouhejte nahrubo (1), v ruce vám
                                                            pak zůstane jejich slupka (2). Ideální je použít zralejší rajčata, která se dobře
                                                            strouhají. Nastrouhaná rajčata dejte do cedníku a nechte z nich vykapat
                                                            vodu, potřebovat budete pouze jejich dužinu bez vody (3, 4, 5). Bagetu na-
                                                            krájejte zešikma na plátky (6, 7) a nasucho na pánvi, na grilu, v troubě či
                                                            v toustovači je opečte dokřupava (8). Vezměte okapaná nastrouhaná rajčata
                                                            (směs by měla mít po vykapání hustější konzistenci) a přidejte k nim sůl (9),
                                                            čerstvě namletý pepř, podle chuti jeden nebo dva prolisované nebo nastrou-
                                                            hané stroužky česneku (10) a vše rozmíchejte (11). Do směsi nakonec přidej-
                                                            te extra panenský olivový olej a metličkou směs prošlehejte tak, aby se leskla
                                                            (12). Připravte si jamón (13), na opečené plátky bagety nandejte vždy ko-
                                                            peček rajčatové směsi (14) a navrch položte kousek jamónu (15).
                                                                                                                29
                                                                                                MAGAZÍN 2/2021
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34