Page 29 - Magazín JIP Potraviny
P. 29
1. 2. 3. 4.
5. 6. 7. 8.
9. 10. 11. 12.
13. 14. 15.
Pan y tomate
Suroviny:
4 větší rajčata, 1–2 stroužky česneku, španělská šunka jamón serrano, bílá
bageta, extra panenský olivový olej, sůl, čerstvě namletý pepř
Rajčata omyjte a na struhadle je celá nastrouhejte nahrubo (1), v ruce vám
pak zůstane jejich slupka (2). Ideální je použít zralejší rajčata, která se dobře
strouhají. Nastrouhaná rajčata dejte do cedníku a nechte z nich vykapat
vodu, potřebovat budete pouze jejich dužinu bez vody (3, 4, 5). Bagetu na-
krájejte zešikma na plátky (6, 7) a nasucho na pánvi, na grilu, v troubě či
v toustovači je opečte dokřupava (8). Vezměte okapaná nastrouhaná rajčata
(směs by měla mít po vykapání hustější konzistenci) a přidejte k nim sůl (9),
čerstvě namletý pepř, podle chuti jeden nebo dva prolisované nebo nastrou-
hané stroužky česneku (10) a vše rozmíchejte (11). Do směsi nakonec přidej-
te extra panenský olivový olej a metličkou směs prošlehejte tak, aby se leskla
(12). Připravte si jamón (13), na opečené plátky bagety nandejte vždy ko-
peček rajčatové směsi (14) a navrch položte kousek jamónu (15).
29
MAGAZÍN 2/2021