Page 70 - JIP Magazín PODZIM 2019
P. 70
Krémová mrkvová polévka
Krémová mrkvová
Suroviny: polévka
½ pokrájené mrkve
2-3 brambory (oloupané a pokrájené)
250 ml smetany 12%
trochu kari koření
sůl a pepř
lžíce másla na zjemnění
Postup:
Mrkev a brambory povařte v osolené
vodě doměkka, asi čtvrt hodiny. Kousek
mrkve si nechte stranou na ozdobu
a zbytek rozmixujte se smetanou na
hrubší nebo jemnější krém. Prohřej-
te, okořeňte a rozpusťte v něm kousek
másla. Rozdělte do talířů a podávejte
ozdobené plátky mrkve.
Mrkvová
kaše
Zdravá mrkvová kaše
Suroviny:
2 brambory
2 lžíce zakysané smetany
1 l vody
mletý černý pepř
sůl
8-10 ks mrkve
Postup:
Očištěné karotky uvaříme s bramborami,
solí a pepřem doměkka. Scedíme a ne-
cháme okapat. Po uvaření vše společně
rozmixujeme a pokud je potřeba, zře-
díme vodou z vaření. Přidáme zakysa-
nou smetanu a vše dobře promícháme.
Ještě na chvilku přistavíme na oheň, aby
byla kaše horká.
70