Page 70 - JIP Magazín PODZIM 2019
P. 70

Krémová mrkvová polévka
                                                                                      Krémová mrkvová
             Suroviny:                                                                polévka
             ½ pokrájené mrkve
             2-3 brambory (oloupané a pokrájené)
             250 ml smetany 12%
             trochu kari koření
             sůl a pepř
             lžíce másla na zjemnění
             Postup:
             Mrkev a brambory povařte v osolené
             vodě doměkka, asi čtvrt hodiny. Kousek
             mrkve si nechte stranou na ozdobu
             a zbytek rozmixujte se  smetanou na
             hrubší  nebo jemnější  krém. Prohřej-
             te, okořeňte a rozpusťte v něm kousek
             másla. Rozdělte do talířů a podávejte
             ozdobené plátky mrkve.












                                                    Mrkvová
                                                    kaše








                                                                             Zdravá mrkvová kaše

                                                                             Suroviny:
                                                                             2 brambory
                                                                             2 lžíce zakysané smetany
                                                                             1 l vody
                                                                             mletý černý pepř
                                                                             sůl
                                                                             8-10 ks mrkve

                                                                             Postup:
                                                                             Očištěné karotky uvaříme s bramborami,
                                                                             solí a pepřem doměkka. Scedíme a ne-
                                                                             cháme okapat. Po uvaření vše společně
                                                                             rozmixujeme a pokud je potřeba, zře-
                                                                             díme vodou z vaření. Přidáme zakysa-
                                                                             nou smetanu a vše dobře promícháme.
                                                                             Ještě na chvilku přistavíme na oheň, aby
                                                                             byla kaše horká.




       70
   65   66   67   68   69   70   71   72