Page 69 - JIP Magazín PODZIM 2019
P. 69

Mrkvové souffle
                                                                           Suroviny:
                                                                           3 ks středně velké mrkve
                                                                           1 ks bílku
                                                                           1 lžíce másla
                                                                           1 a ½ lžíce kukuřičného škrobu
                                                                           3 špetky soli
                                                                           1 ks menší cibule
                                                                           600 ml mléka
                                                         Mrkvové           80 g nastrouhaného sýra
                                                         souffle
                                                                           Postup:
                                                                           Očištěnou mrkev nakrájejte na tenké plát-
                                                                           ky a poduste v malém množství vody, přib-
                                                                           ližně 5 minut. Nakrájenou cibuli orestujte
                                                                           na másle, přidejte škrob, promíchejte a zalij-
                                                                           te mlékem. Povařte 5 minut, pak přisypte sýr
                                                                           a míchejte, až se sýr rozpustí.
                                                                           Nakonec vmíchejte scezenou mrkev a sníh
                                                                           z bílku. Směs rozdělte do 4 malých zapékacích
                                                                           misek. Misky naplňte jen max. do 3/4.
                                                                           Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C přibližně
                                                                           20 - 25 minut.














          Mrkvový fresh

          Suroviny:
          1 citron
          ½ kg mrkve
          2 kg jablek

          Postup:
          Jablka dobře omyjeme a mrkev
          oškrábeme. Rozkrájíme na kusy
          velké podle našeho přístroje.
          Mrkev s jablíčky střídavě vha-
          zujeme do otvoru a odšťavníme.
          Nakonec do freshe přimícháme
          citron a nápoj je hotový.
          Fresh vychladíme, rozlijeme do
          sklenic a můžeme podávat.



                                                                                Mrkvový
                                                                                fresh













                                                                                                                69
   64   65   66   67   68   69   70   71   72