Page 69 - JIP Magazín PODZIM 2019
P. 69
Mrkvové souffle
Suroviny:
3 ks středně velké mrkve
1 ks bílku
1 lžíce másla
1 a ½ lžíce kukuřičného škrobu
3 špetky soli
1 ks menší cibule
600 ml mléka
Mrkvové 80 g nastrouhaného sýra
souffle
Postup:
Očištěnou mrkev nakrájejte na tenké plát-
ky a poduste v malém množství vody, přib-
ližně 5 minut. Nakrájenou cibuli orestujte
na másle, přidejte škrob, promíchejte a zalij-
te mlékem. Povařte 5 minut, pak přisypte sýr
a míchejte, až se sýr rozpustí.
Nakonec vmíchejte scezenou mrkev a sníh
z bílku. Směs rozdělte do 4 malých zapékacích
misek. Misky naplňte jen max. do 3/4.
Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C přibližně
20 - 25 minut.
Mrkvový fresh
Suroviny:
1 citron
½ kg mrkve
2 kg jablek
Postup:
Jablka dobře omyjeme a mrkev
oškrábeme. Rozkrájíme na kusy
velké podle našeho přístroje.
Mrkev s jablíčky střídavě vha-
zujeme do otvoru a odšťavníme.
Nakonec do freshe přimícháme
citron a nápoj je hotový.
Fresh vychladíme, rozlijeme do
sklenic a můžeme podávat.
Mrkvový
fresh
69