Page 13 - JIP katalog maso 2024
P. 13
Roastbeef
se zeleninou
vysoký roštěnec 600 g, dijónská hořčice, olivový olej
150 ml, sůl, čerstvě mletý pepř, menší brambory 50 g,
mix zeleniny dle chuti - např. paprika, lilek, cuketa
Roštěnec nejprve očistěte a vrchní blánu křížem
nařízněte tak, aby řezy tvořily kosočtverce. Potřete
olejem a hořčicí a nechce minimálně přes noc
marinovat.
Troubu rozehřejte na 140°C. Maso osolte, opepřete
a ze všech stran orestujte na pánvi.
Očištěnou zeleninu nakrájejte na velké kusy,
popřípadě nechte v celku a vložte na dno pekáče.
Na zeleninu položte orestovaný roštěnec a pečte
zhruba hodinu. Roštěnec musí mít ve středu 45-55°C.
Po dopečení maso nechte alespoň 10-15 minut
odpočívat, aby neztratilo svou šťavnatost. Poté
nakrájejte na tenké plátky a servírujte společně se
zeleninou.
ZADNÍ ČÁST
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
Steakové maso. které se nachází pod nízkým
roštěncem. Silnější zadní konec se nazývá palec
a úzký přední konec špička. Toto maso obsahuje
málo vaziva a tuk je pouze na povrchu svalu.
49502204 Hovězí svíčková kráva cca 1,5 kg 4 kg VAK
49650569 Hovězí svíčková mladý býk cca 2 kg 2 kg VAK
49652309 Hovězí svíčková býk/jalovice cca 1,8 kg 2 kg VAK
49660089 Hovězí svíčková s řetízkem kráva cca 3 kg 3 kg VAK
49601102 Hovězí svíčková kráva cca 1,4-1,7 kg 1,5 kg VAK
HOVĚZÍ MASO 11