Page 9 - JIP katalog maso 2024
P. 9
Maso, které v bourárně zpracováváme, přijímáme výhradně
od prověřených dodavatelů. Vepřové pochází ze zemí
Evropské unie, nyní primárně z Belgie, hovězí pak pouze
z České republiky. V případě hovězího nabízíme jen maso
z býka, které je chutnější, křehčí a mnohem snáz se kuchyňsky
zpracovává.
Kvalita na prvním místě
Hlavním důvodem, proč JIP bourárna vůbec vznikla, byla možnost díky
ní zákazníkům nabídnout kvalitní masné výrobky, za které se můžeme
stoprocentně zaručit, co do kvality i bezpečnosti. Tomuto cíli je
podřízen i celý její provoz. Zaměstnanci se do výroby nedostanou bez
převlečení, umytí a dezinfekce, prostory jsou několikrát denně čištěny,
maso je samozřejmě pod stálým dohledem veterinární správy, řídíme se
kontrolními body podle HACCP a hygienické normy dodržujeme nad
rámec povinné legislativy. Vedle bezpečnosti a nezávadnosti je stejně
důležitým cílem samotná kvalita. „Nechceme prodávat produkty plné
vody, zahušťovadel nebo nějakých náhražek, ale poctivé výrobky plné
masa,“ říká Josef Macák s tím, že všechny výrobky z JIP bourárny jsou bez
glutamátu.
Naše maso
Vepřové a hovězí maso z JIP bourárny nyní mohou zákazníci nakoupit
na všech volných pultech s masem JIP prodejen a také v baleních pod
označením Naše maso. V plánu jsou však i další formy prodeje. „Bourárna
funguje teprve několik měsíců, jsme tedy zatím na pomyslném startu.
Nejprve jsme výrobky chtěli nabídnout retailovým zákazníkům, od kterých
již teď máme pozitivní ohlasy. Další fází pak bude uspokojení poptávky
velkoobchodních zákazníků a rádi bychom dělali i porce na míru dle
potřeb zákazníků, jako jsou restaurace, školní jídelny, závodní jídelny
a další,“ uzavírá marketingový ředitel Michal Lelek.
Bourárnu jsme vybavili hned několika sanitačními stanicemi,
které vyčistí i ten poslední kout provozu. Sanitací prochází
všechno od podlah a stěn, přes stroje, až po poslední nůž,
a to i několikrát za den.
KATALOG MASA 7