Page 9 - Magazín JIP Potraviny
P. 9
Perníčky
350 g hladké mouky
hrst mletých ořechů
250 g moučkového cukru
40 g másla
60 g medu
2 vejce
1 prášek do perníku
½ lžičky perníkového koření
1 žloutek
Poleva:
10 lžic moučkového cukru
1 bílek
lžička citronové šťávy
lžička bramborového škrobu
Cukr, máslo, med a vejce utřete dohladka. Přidejte
mouku, koření�, prášek do perní�ku a ořechy a vy-
pracujte těsto. To nechte odpočinout. Poté jej roz-
válejte na plát silný zhruba 0,3 cm, vykrájejte tvary
a vložte na plech. Pečte při 160 °C 8–10 minut. Po
vytažení� z trouby potřete perní�čky rozšlehaným
žloutkem a nechte vychladnout. Prosátý mouč-
kový cukr šlehejte s bí�lkem, citronovou šťávou
a škrobem, dokud nezhoustne. Vychladlé perní�čky
pak ozdobte polevou.
perníčky
9