Page 9 - Magazín JIP Potraviny
P. 9

Perníčky

                                                                            350 g hladké mouky
                                                                            hrst mletých ořechů
                                                                            250 g moučkového cukru
                                                                            40 g másla
                                                                            60 g medu
                                                                            2 vejce
                                                                            1 prášek do perníku
                                                                            ½ lžičky perníkového koření
                                                                            1 žloutek
                                                                            Poleva:
                                                                            10 lžic moučkového cukru
                                                                            1 bílek
                                                                            lžička citronové šťávy
                                                                            lžička bramborového škrobu

                                                                            Cukr, máslo, med a vejce utřete dohladka. Přidejte
                                                                            mouku, koření�, prášek do perní�ku a ořechy a vy-
                                                                            pracujte těsto. To nechte odpočinout. Poté jej roz-
                                                                            válejte na plát silný zhruba 0,3 cm, vykrájejte tvary
                                                                            a vložte na plech. Pečte při 160 °C 8–10 minut. Po
                                                                            vytažení�  z  trouby  potřete  perní�čky  rozšlehaným
                                                                            žloutkem  a  nechte  vychladnout.  Prosátý  mouč-
                                                                            kový  cukr  šlehejte  s  bí�lkem,  citronovou  šťávou
                                                                            a škrobem, dokud nezhoustne. Vychladlé perní�čky
                                                                            pak ozdobte polevou.














































                                                                                                  perníčky




                                                                                                                 9
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14